- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Atănăsoaei: Când atac un demers administrativ, primarii se ascund sub fusta politicului
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, joi, la bilanţul activităţii instituţiei pe care o conduce în perioada celui de-al doilea mandat al său, că de fiecare dată când este forţat să atace un demers administrativ, primarii "se ascund sub fusta politicului".
Mihai Atănăsoaei a spus că, pe lângă realizările pe care le-a avut în cele două mandate ale sale de prefect al Capitalei, sunt o serie de lucruri care şi-ar fi dorit să meargă mai bine.
Prefectul s-a referit la restituirea mai rapidă a proprietăţilor către persoanele care le câştigă în instanţă, operaţionalizarea mai rapidă a portalului cu ajutorul căruia oamenii vor putea consulta online stadiul dosarelor de retrocedare, o comunicare mai bună cu reprezentanţii cluburilor de fotbal privind violenţa în sport, dar şi un dialog mai eficient cu primarii de sector şi Primarul General.
Atănăsoaei a spus că, de fiecare dată când este forţat să atace un demers administrativ, primarii "se ascund sub fusta politicului". El a precizat că, atâta vreme cât are obiecţiuni într-o problemă adminstrativă, se aşteaptă să primească un răspuns administrativ, nu unul politic.
Prefectul a amintit că a contestat în instanţă autorizaţia de construire a Pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii, din cauza lipsei PUZ-ului.
El s-a referit şi la demolările în viteză a clădirilor istorice, demolări care s-au făcut noaptea şi în condiţii contestabile. Prefectul a spus că a solicitat Primăriei Capitalei şi Consiliului General să promoveze o hotărâre de consiliu prin care să fie clar reglementat programul demolărilor în Capitală, anume de luni până vineri, în intervalul 8.00-17.00.
De asemenea, el a solicitat ministrului Culturii ca toate avizele de desfiinţare acordate unor clădiri cu valoare istorică să fie comunicate din oficiu Prefecturii.
"În plus, am solicitat aceluiaşi minister ca, prin modificare legislativă, autorizaţiile de construcţie sau desfiinţare a clădirilor istorice să fie comunicate din oficiu prefectului, pentru verificarea legalităţii acestora. Până acum nicio autoritate locală nu era obligată să transmită Prefectului, pentru avizul de legalitate, autorizaţiile de construcţie şi desfiinţare. De multe ori, în cazul clădirilor istorice, când avizul Culturii lipsea, demolarea s-a făcut în aşa fel încât intervenţia autorităţilor să fie tardivă, când paguba era deja iremediabilă", a explicat Atănăsoaei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO