- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.02.2021, 15:40)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ATENŢIE! Au apărut pagini care imită site-uri de internet banking ale unor bănci
- Poliţia Română atrage atenţia că în ultima perioadă au apărut mai multe pagini care imită site-uri de internet banking ale unor bănci din România. Poliţiştii dau sfaturi pentru prevenirea unor tranzacţii frauduloase.
- Poliţiştii susţin că, în funcţie de procedura de autentificare a băncii, autorii pot afişa diferite ferestre de tip pop-up prin care să solicite utilizatorului detalii suplimentare cu privire la modalitatea de autentificare.
- În momentul în care utilizatorul introduce acest cod, cei în cauză îl folosesc pentru a autoriza tranzacţia iniţiată din contul clientului.
Urmărește
1657 afișări
ATENŢIE! Au apărut pagini care imită site-uri de internet banking ale unor bănci
Potrivit unui comunicat al IGPR, campania de phishing este caracterizată de promovarea paginilor clonate, care imită foarte bine paginile de internet banking ale mai multor bănci, prin intermediul motoarelor de căutare accesate din browserele de internet.
„Astfel, în momentul în care utilizatorii accesează diferite motoare de căutare şi efectuează căutări după cuvinte cheie precum <(numele băncii) online banking> sau „(numele băncii) internet banking>, paginile clonate pot fi afişate fie ca anunţuri publicitare care imită un rezultat al căutării, fie ca un rezultat propriu-zis al căutării. După accesarea paginilor, de obicei, utilizatorului i se cere să introducă numele de utilizator şi codul de autentificare generat de token”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„În acest moment, folosind datele introduse de către utilizatori, persoanele rău-intenţionate se autentifică în contul clientului şi, după o evaluare rapidă a soldurilor, iniţază transferuri de bani către diferite conturi aparţinând unor reţele de spălare a banilor, timp în care utilizatorul este lăsat să aştepte pe pagina care imită site-ul băncii, sub diferite pretexte (<se conectează...>, <aşteptaţi încărcarea paginii...>, <se efectuează lucrări de mentenanţă...> etc.). După scurt timp, utilizatorului îi este afişată o căsuţă în care i se cere din nou să introducă un cod generat de token pentru a se autentifica în cont (din nou, sub diverse pretexte precum erori de autentificare, credenţiale incorecte, etc.)”, au mai transmis poliţiştii..
Poliţiştii fac recomandări pentru a preveni efectuarea unor tranzacţii frauduloase prin accesarea unor pagini de phishing:
- Fiţi foarte atenţi la denumirea paginii pe care o accesaţi! De cele mai multe ori, paginile clonate au o denumire asemănătoare, dar nu identică cu cea originală. Fie lipseşte o literă, fie apare o cratimă în plus, orice detaliu contează! Puteţi accesa mai întâi pagina de internet a băncii, din care să accesaţi secţiunea de online banking.
- Fiţi atenţi la orice modificare în procesul de autentificare! Dacă se solicită detalii noi, dacă procesul durează mai mult ca de obicei, dacă se afişează mesaje care pot fi utilizate ca pretext pentru întârzieri („eroare de conectare”, „lucrări de mentenanţă”, „se aşteaptă încărcarea paginii” etc.), înseamnă că sunt şanse mari să fi accesat o pagină de phishing. Închideţi browserul, aşteptaţi câteva minute şi reluaţi procedura, cu o atenţie sporită la detaliile de la pasul 1.
- După introducerea credenţialelor necesare autentificării în contul de internet banking ar trebui să fiţi autentificat. Dacă nu se întâmplă acest lucru şi vi se cere din nou, sub diferite pretexte, un alt cod generat de token, nu îl introduceţi imediat. Aveţi mari şanse să autorizaţi o plată frauduloasă! Închideţi browserul, aşteptaţi câteva minute (de obicei, sesiunile de internet banking expiră în 3 sau 5 minute) şi reluaţi procedura, cu atenţie sporită. Fiţi atenţi la introducerea corectă a credenţialelor, astfel puteţi elimina pretextul „credenţiale incorecte”, „parola greşită” etc.
- Dacă vi se solicită să introduceţi în pagina de internet banking un cod primit prin SMS, citiţi cu atenţie conţinutul mesajului primit! În acest mesaj este descris motivul pentru care l-aţi primit: fie autorizarea unei plăţi (beneficiarul şi suma), fie autorizarea altor dispozitive pentru utilizarea contului. Dacă motivul nu corespunde cu intenţiile dumneavoastră, nu îl introduceţi!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe