- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Atenţionare meteorologică "cod galben" către 42 de prefecturi (VIDEO PRO TV)
Ministerului Mediului şi Dezvoltări a trimis o atenţionare meteorologică "cod galben" către 42 de prefecturi din ţară, avertizând că duminică şi luni vor fi intensificări de vânt, iar la munte va ninge viscolit.
Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului a anunţat Prefecturile Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Botoşani, Buzău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Atenţionarea vine din partea Administraţia Naţionale de Meteorologie (ANM), care a anunţat că, în intervalul 27 ianuarie, ora 3.00 - 28 ianuarie, ora 15.00, vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze care temporar vor atinge 60-70 de kilometri pe oră.
În zonele montane vântul va sufla tare, cu peste 100 de kilometri pe oră şi vor fi ninsori viscolite, însemnate cantitativ.
Poliţia română atenţionează conducători auto că, având în vedere avertizarea "cod galben" emisă de ANM, pentru evitarea implicării lor în accidente rutiere, trebuie să fie prudenţi mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate.
"Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare", anunţă Centrul Infotrafic al Polişiei române.
Sursa citată spune că zăpada viscolită de vânt ori topită se poate transforma, sub influenţa vântului, în "pete" de gheaţă, cu atât mai periculoase cu cât creează sectoare cu aderenţă diferită. În majoritatea cazurilor, în astfel de situaţii, autovehiculul nu mai poate fi controlat, mai ales la viteze ridicate.
De asemenea, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. Căzând peste autovehicule, aceştia pot produce adevărate drame.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO