Au fost avizate calendarele examenelor pentru anul şcolar viitor. Ce modificări vor intra în vigoare

Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei a avizat joi calendarul pentru examenele naţionale din 2025, introducând zile libere între probele evaluării naţionale şi bacalaureat, şi opţiunea de vizualizare a lucrărilor înainte de contestaţii.

Urmărește
564 afișări
Imaginea articolului Au fost avizate calendarele examenelor pentru anul şcolar viitor. Ce modificări vor intra în vigoare

Au fost avizate calendarele examenelor pentru anul şcolar viitor. Anunţul făcut de Ligia Deca

La şedinţa de astăzi a Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei, au fost aprobate calendarele pentru examenele naţionale ale anului şcolar 2024-2025, a anunţat Ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Printre principalele modificări se numără introducerea unei zile libere între probele scrise ale evaluării naţionale.

„Am ţinut cont de propunerile primite şi între fiecare dintre probele scrise ale evaluării naţionale copiii vor avea o zi liberă”, a declarat Ligia Deca, pe Facebook.

Mai mult, la Bacalaureat, candidaţii vor beneficia de asemenea de o zi liberă după primele două probe.

O altă noutate se referă la posibilitatea ca lucrările să fie consultate după afişarea rezultatelor iniţiale şi înainte de depunerea contestaţiilor.

„Am introdus opţiunea ca lucrările să poată fi vizualizate după afişarea rezultatelor iniţiale, tot ca urmare a feedbackului primit”, a adăugat aceasta.

„Tot astăzi au fost discutate şi datele privind admiterea la liceu.

Important: Anul viitor, admiterea la liceu se va desfăşura ca până acum. Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc pe 23 iulie 2025, iar opţiunile pentru admiterea la liceu se vor completa între 14 şi 21 iulie”, a completat ministrul Educaţiei.

Comparativ cu anii trecuţi, datele simulărilor sunt stabilite încă de acum, a spus aceasta.

Simularea examenului de Bacalaureat:

- 24 martie 2025 – Limba şi Literatura Română – proba scrisă;
- 25 martie 2025 – Proba obligatorie a profilului;
- 26 martie 2025 - Proba la alegegere a profilului şi specializării;
- 27 martie 2025 – Limba şi literature maternă – proba scrisă.

Simulările evaluării naţionale:

- 17 martie 2025 – Limba şi literature română – proba scrisă;
- 18 martie 2025 – Matematica – proba scrisă;
- 19 martie 2025 – Limba şi literature maternă – proba scrisă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici