- Home
- Social
- (18.06.2021, 14:29)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Au început înscrierile pentru ”Primăvara dermatologică ieşeană”, eveniment important în lumea medicală
- Iaşul va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii medicale şi ştiinţifice, între 20 şi 24 iulie 2021 şi pentru care au început deja înscrierile.
- Este vorba despre cea de-a zecea ediţie a Primăverii Dermatologice Ieşene (PDI), o manifestare naţională cu participare internaţională devenită deja o tradiţie nu doar pentru mediul academic medical românesc, ci şi pentru cel internaţional.
Urmărește
131 afișări
„Va fi o ediţie aniversară ce va rămâne cu siguranţă în istoria şcolii dermatologice româneşti. Având în vedere situaţia mondială şi naţională creată de infecţia cu COVID-19, şi anul acesta se va desfăşura online, în condiţii de totală siguranţă pentru participanţi, lectorii naţionali şi internaţionali, partenerii din industria farmaceutică cât şi pentru întreaga populaţie”, a descris evenimentul prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Moldova, fondatorul PDI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Lansat în 2012 în aula Bibliotecii Centrale Universitare, proiectul a adus transformări importante în lumea medicală, apoi în industria farmaceutică.
PDI a adus în realitate un concept a cărui necesitate o simţeau mulţi medici, dar nu l-au pus în practică – interdisciplinaritatea, idee căreia i s-au raliat nume sonore din multiple specialităţi, care astfel au început o colaborare sinergică, totul fiind în sprijinul bolnavului.
„Am fost pionieri şi vizionari, am deschis larg uşile către şcoala modernă de dermatologie. Conceptul acestei manifestări ştiinţifice a fost unul avangardist prin abordarea extinsă a acelor boli dermatologice ce necesită, pentru o corectă şi completă rezolvare, munca în echipă a mai multor specialităţi medicale. Un nucleu foarte important în PDI este reprezentat de alergologi, un altul de chirurgii vasculari, de către flebologi, imunologi. Am adus dermatologia la interfaţa cu alte specialităţi”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu.
PDI a demonstrat că doar dorinţa nu este de ajuns atunci când vrei să construieşti lucruri durabile, ci este nevoie de curaj, de ştiinţă la înalt nivel şi de acea pasiune care susţine focul lăuntric al vizionarului, idei în jurul căreia s-a creionat şi cea de-a zecea ediţie, care va avea loc între 20 şi 24 iulie 2021 şi pentru care au început deja înscrierile.
PDI a creat o comunitate medicală unită, în care dorinţa de perfecţionare este permanentă, în care s-au legat prietenii durabile, care au primit girul timpului inclusiv la ediţia din 2020, când pandemia adusă de SARS-COV-2 a mutat dialogurile în mediul online.
A noua ediţie a PDI a fost primul eveniment medical de o asemenea amploare în România, cu o prezenţă de peste 2700 de participanţi. Un record pentru România, care nu avea un istoric sau o experienţă în organizarea evenimentelor medicale în spaţiul virtual. Privind în urmă la cele nouă ediţii, în sălile PDI au fost susţinute peste 600 de cursuri, workshopuri şi prelegeri, oferite de peste 650 de lectori, care au fost audiaţi de peste 10.000 de participanţi, cam cât populaţia unei localităţi mici.
Această manifestare ştiinţifică elitistă este organizată, an de an, de către ADEM (Asociaţia Dermatologilor din Iaşi), sub egida prodigioasă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Colegiului Medicilor, a Colegiului Farmaciştilor, Societăţii de Medici şi Naturalişti şi a Spitalului Clinic Căi Ferate din Iaşi.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe