- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.08.2017, 14:05)
- Otilia Ciocan Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Audit extern la Inspecţia Judiciară: Obiectivele strategiei de eficientizare nu sunt în toate cazurile măsurabile
Obiectivele specifice ale Direcţiei de Inspecţie Judiciară (IJ) pentru judecători nu sunt în toate cazurile măsurabile şi cuantificabile, se arată în raportul de audit extern, realizat de o firmă specializată, privind managementul instituţiei.
Urmărește
352 afișări
Audit extern la Inspecţia Judiciară: Obiectivele strategiei de eficientizare nu sunt în toate cazurile măsurabile
Inspecţia Judiciară a publicat pe site-ul instituţiei raportul de audit extern, întocmit de compania Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL), privind managementul IJ în anul 2016.
„Strategia pe termen mediu şi lung a DIJ (Direcţiei de Inspecţie Judiciară- n.red.) definită în anul 2015 nu este transpusă în obiective şi indicatori măsurabili. În data de 10.01.2017 a fost întocmită „Strategia de eficientizare a Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători" cu obiective pe termen mediu şi lung, dar indicatorii de performanţă, privind îndeplinirea obiectivelor specifice ale Direcţiei de Inspecţie Judiciară pentru judecători, nu sunt în toate cazurile măsurabile şi cuantificabile”, se arată în concluziile raportului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
În plus, în documentul citat se precizează că există anumite zone lacunare, fie în partea de definire a procedurii, fie în partea de aplicare a procedurilor, în ceea ce priveşte alocarea coordonatorilor de echipă sau a formalizării strategiei de efectuare a verificărilor stabilită de coordonatorul echipei.
„Procedurile operaţionale aferente tipologiei de lucrări specifice direcţiilor de Inspecţie nu precizează opţiunea de a solicita informaţii de la instanţele sau parchetele vizate prin canale alternative solicitărilor scrise. Structura organizatorică curentă a IJ incorporează în cadrul Direcţiei Economice şi Administrative şi atribuţii de Resurse Umane, gestionate de o singură persoană, ceea ce conduce la supraîncărcarea angajatului responsabil pentru realizarea tuturor activităţilor de resurse umane”, se mai arată în raportul firmei de audit.
Mai mult, auditorii au ajuns la concluzia că analizele riscurilor nu au fost realizate periodic.
„Totodată, anexele din procedura privind riscurile nu au fost completate de către responsabilii numiţi din fiecare departament. Totodată, în procedură se menţionează faptul că semestrial Comitetul de implementare şi monitorizare a Managementulul riscului se întâlneşte pentru monitorizarea şi analiza riscurilor”, menţionează sursa citată.
În cadrul documentului se precizează că, începând din ianuarie, Inspecţia Judiciară a trecut la un sistem propriu de gestiune a accesului la sistemele informatice.
„La sfârşitul anulul 2016 a fost achiziţionat echipament hardware pentru implementarea unei infrastructuri protejate corespunzător şi a unor capabilităţi software care să permită desfăşurarea eficientă a activităţilor. Am observat faptul că locaţia dedicată din sediul II în care sunt instalate elementele de infrastructură IT (servere, echipamente de reţea), nu prezintă suficiente controale de acces fizic şi mecanisme pentru controale adecvate de mediu, în vederea asigurării integrităţii şi siguranţei informaţiilor stocate şi vehiculate de către aceste elemente IT”, se arată în raportul de audit extern.
În ceea ce priveşte partea software, nu există sisteme informatice, fie ele generale sau specifice, care asigură disponibilitatea, menţinerea integrităţii sau confidenţialitatea datelor utllizate.
„De asemenea, am constatat faptul că nu există un cadru procedural extensiv care să descrie responsabilităţile şi rolurile angajaţilor şi modul de utilizare a sistemelor informaţionale. Deşi la nivelul IJ există instrumente informatice ce sunt folosite ca şi suport pentru activitatea instituţiei, pentru managementul acestora nu au fost definite şi implementate controale adecvate care să asigure trasabilitatea activităţilor de administrare a accesului şi de intreţinere a datelor”, se menţionează în raport.
Un alt element precizat în document este faptul că termenul mediu de arhivare al unui dosar finalizat este de două luni. Acest fapt este cauzat de faptul că doar doi angajaţi trebuie să gestioneze un număr mare de documente.
Raportul de audit extern va fi analizat în şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, care va avea loc miercuri.
Potrivit legii, în baza acestui raport, conducerea Inspecţiei Judiciare poate fi schimbată, în urma voturilor membrilor plenului.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe