- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2017, 12:32)
- Oana Despa
Augustin Lazăr: Colegi din DNA au venit în audienţă pentru a depune plângeri împotriva folosirii detectorului de minciuni/ Cei trei procurori anticorupţie care s-au opus testării au sesizat Inspecţia Judiciară
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, în cadrul şedinţei de plen a CSM, că mai mulţi procurori anticorupţie s-au înscris în audienţă pentru a depune plângeri împotriva cercetării lor cu testul poligraf.
Urmărește
761 afișări
Augustin Lazăr: Colegi din DNA au venit în audienţă pentru a depune plângeri împotriva folosirii detectorului de minciuni/ Cei trei procurori anticorupţie care s-au opus testării au sesizat Inspecţia Judiciară
Afirmaţia a fost făcută în contextul în care mai mulţi procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au fost audiaţi, după ce în presă au apărut înregistrări audio cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorilor care au participat la şedinţele respective li s-a solicitat şi testarea cu detectorul de minciuni.
„Dintre colegii noştri, s-au înscris în audienţă, să depună plângere împotriva actelor de cercetare penală. Vorbim despre detectorul de minciuni”, a spus Lazăr, prezent la şedinţa de plen, în cadrul căreia urmează să fie audiaţi Doru Ţuluş, Mihaela Iorga şi Nicolae Marin.
Cei trei procurori anticorupţie au sesizat Inspecţia Judiciară, după ce li s-a cerut testarea cu testul poligraf.
Doru Ţuluş a fost şef al Secţiei a II a din DNA în perioada în care parchetul era condus de Daniel Morar. Ulterior, după ce conducerea instituţiei a fost preluată de Laura Codruţa Kovesi, acesta a fost înlocuit de Claudiu Dumitrescu. Surse din sistem susţin că Doru Ţuluş este considerat a fi un apropiat al lui Daniel Morar, fost şef DNA, în prezent judecător CCR.
Surse din sistem au explicat că după sesizarea făcută de Ţuluş la Inspecţia Judiciară, ar fi avut loc discuţii aprinse cu procurorul şef al DNA, în care a fost informat că se va cere revocarea.
Mihaela Iorga este printre procurorii care au semnat petiţia prin care se solicita ca şef al DNA să fie un procuror din cadrul acestei structuri, petiţie iniţiată înainte ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită şef al DNA. De asemenea, Mihaela Iorga a susţinut şi public acestă cauză, la momentul respectiv, în 2013, fiind prezentă într-un studio de televiziune, alături de un alt procuror, Marius Vartic.
Ulterior, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror şef al DNA, Mihaela Iorga a devenit unul din procurorii care s-au bucurat de susţinerea noului şef, au precizat pentru MEDIAFAX surse din sistem. Mihaela Iorga a instrumentat dosarul Microsoft, dar şi una dintre cauzele care o vizează pe Elena Udrea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Caz RARISIM în Italia. Ce moștenire i-a lăsat o pensionară de 84 de ani, badantei care a îngrijit-o în ultimii ani din viață
GANDUL.RO
Aproape 40% din PENSII au fost CALCULATE GREȘIT! Un expert evidențiază problemele și spune ce TREBUIE FĂCUT
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe