- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (02.12.2019, 11:34)
- Raluca Lazaroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Augustin Zegrean, fost preşedinte al CCR, despre abrogarea recursului compensatoriu: Cei care au beneficiat nu se întorc la puşcărie
Fostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că răul pe care recursul compesatoriu l-a produs a fost făcut deja şi că cea mai bună soluţie ar fi un proiect de lege care să abroge şi recursul compensatoriu, asumarea răspunderii Guvernului nefiind o soluţie.
Urmărește
1738 afișări
Augustin Zegrean, fost preşedinte al CCR, despre abrogarea recursului compensatoriu: Cei care au beneficiat nu se întorc la puşcărie
„Sigur că au promis că vor abroga legea aceasta - că am văzut că au apărut declaraţii şi că ar vrea să o anuleze, lucru care nu este posibil. Pentru că legile nu se anulează, pot să o facă! Şi dacă au promis poate că şi trebuie să o facă. Problema lor este acuma cum să o facă?! Nu au trecut decât câteva luni de la referendum unde s-au angajat că nu vor mai face ordonanţe de urgenţă pe legile Justiţiei, macar ei să respecte acest angajament, dacă alţii nu au respectat!", a declarat, pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale spune că abrogarea legii recursului compensatoriu trebuie făcută de Guvern printr-un proiect de lege, care să ajungă ulterior în dezbatere în Parlament.
„Dar se pare că în Parlament nu poate partidele vor să anuleze legea aceasta şi atunci rămâne soluţia angajării răspunderii Guvernului, dar aceasta chiar nu merge pentru că ar fi pentru prima dată în istoria acestei ţări când guvernul şi-ar angaja răspunderea pe abrogarea unei legi. Angajarea răspunderii are drept scop de a se adopta legi sau programe. În istoria recentă, am avut exemple prin care guvernul şi-a angajat răspunderea - Codul Penal, Codul Civil, Codul de Procedură Penală, pe lucruri serioase… Cum ar suna să te duci în Parlament şi să spui că îmi asum răspunderea pe legea numărul şi legea să fie doar atât: legea numărul nu ştiu cât se abrogă?! Ar duce în derizoriu şi instituţia aceasta a angajării răspunderii...” a mai sous, pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean.
Augustin Zegrean a explicat însă că eventuala abrogare a legii recursului compensatoriu nu are cum să aibă efecte asupra deţinuţilor care au beneficiat deja de această măsură.
„Însă, prin abrogarea acestei legi, a recursului compensatoriu, cei care au beneficiat de ea nu se întorc la puşcărie. Cine a primit rămâne cu ce a primit. Pe viitor nu se mai aplică, nu mai pleacă alţii din închisoare prin metoda aceasta. Dar răul cel mare deja s-a făcut pentru că la momentul apariţiei legii au fost eliberaţi câteva mii de criminali şi violatori, după data aceea, eliberările nici nu se simt... Sigur că pentru cei care ar fi beneficiat de această lege, este o mare pierdere… Nu spun că această lege nu trebuia făcută, în situaţia în care CEDO a spus că «ori faceţi ceva în legătură cu situaţia puşcăriaşilor, ori adoptăm o lege pilot prin care vă obligăm noi să faceţi». Şi atunci s-au găsit aceste măsuri care, sigur, nu au fost cele mai fericite... Una este să eliberezi deţinuţii şi alte să le faci locuri de detenţie la norme europene, să nu îi mai ţii acolo ca pe vremea lui Decebal... Toate aceste lucruri trebuie avute în vedere... Sunt în lume acestea tot felul de sisteme de executare a pedepsei şi probabil că ar fi bine să se mai inspiră şi de pe la alţii, dar costă. În general detenţia costă, îl costă pe cel care îl deţine şi care trebuie să îi asigure condiţii de viaţă... Dacă vor să o abroge, pot să o facă, dar ar trebui să o abroge printr-o prin altă lege” a mai spus, pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României.
Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, duminică, la Sibiu, că Guvernul va angaja răspunderea pe abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată modificarea legii de către Parlament. Turcan afirmă că 20.000 de infractori periculoşi au ieşit din închisoare beneficiind de această lege.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace