Aurelian Bondrea trebuie să îşi demonstreze funcţia de la "Spiru Haret"

Dosarul în care "Spiru Haret" contestă HG prin care a fost eliminată de pe lista universităţilor acreditate a fost amânat, după ce consilierii Guvernului şi ai MECI au cerut să se demonstreze calitatea de rector sau de preşedinte a lui Aurelian Bondrea care a semnat contractul de asistenţă juridică.

Urmărește
302 afișări
Imaginea articolului Aurelian Bondrea trebuie să îşi demonstreze funcţia de la "Spiru Haret"

Aurelian Bondrea trebuie să îşi demonstreze funcţia de la "Spiru Haret" (Montaj foto)

Joi, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, consilierul Guvernului şi cel al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) au susţinut că documentul de asistenţă juridică este nul, deoarece, nefăcându-se dovada calităţii de rector sau de preşedinte al "Spiru Haret" a lui Aurelian Bondrea, poate fi contestat dreptul său de a introduce acţiunea în instanţă ca reprezentant al instituţiei de învăţământ.

În replică, avocaţii Universităţii "Spiru Haret" au spus că nu contează calitatea de rector, ci faptul că Bondrea este preşedinte al acestei instituţii, şi automat, ordonator de credite, fapt ce îi dă dreptul să poată semna astfel de documete juridice.

Instanţa a amânat acest proces pentru marţi, termen până la care apărătorii lui Bondrea trebuie să facă dovada calităţii acestuia.

În acest proces, Universitatea "Spiru Haret" cere suspendarea provizorie - până la jduecarea cererii de anulare - a HG 749/2009 care elimină instituţia de pe lista celor acreditate şi care interzice organizarea admiterii pentru 2009-2010.

Universitatea "Spiru Haret" nu figurează în Hotărârea de Guvern nr. 749 din iulie, fapt pentru care nu poate organiza concurs de admitere. Conducerea universităţii a anunţat, în 20 iulie, că a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru promovarea HG 749/2009 care elimină instituţia de pe lista celor acreditate sau care pot funcţiona provizoriu şi care interzice organizarea admiterii în anul universitar 2009-2010.

Totodată, Universitatea "Spiru Haret" neagă acuzaţiile aduse de Ministerul Educaţiei, consideră că toate programele de studii sunt legale şi a anunţat că organizează concurs de admitere în pofida faptului că nu figurează în Hotărârea de Guvern.

MECI a făcut un control la sediul instituţiei de învăţământ superior, rezultatele fiind prezentate conducerii universităţii în 29 iulie.

Printre problemele semnalate de Ministerul Educaţiei se numără centrele de învăţământ la distanţă din afara României, a căror funcţionare este interzisă prin lege, problemele legate de învăţământul la distanţă, de numărul de profesori şi conferenţiari care nu au fost aprobaţi de către MECI şi altele, vizând anumite specializări. Totodată, au fost constatate problemele legate de Facultatea de Drept a cărei durată de pregătire este mai mică decât cea prevăzută de lege, dar şi legate de studiile de masterat.

Reprezentanţii MECI au sesizat şi faptul că la învăţământul la distanţă există 9.600 de licenţiaţi care "niciodată nu au avut activitate de laborator".

Universitatea "Spiru Haret" a decis, în 23 iulie, să sesizeze comisiile pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cu privire la "acţiunile injuste" ale ministrului Ecaterina Andronescu îndreptate împotriva instituţiei şi a învăţământului privat în ansamblu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici