- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autorităţile britanice obligă clinicile de fertilizare să nu dezinformeze asupra şanselor clienţilor
Autoritatea pentru Fertilizare şi Embriologie Umană din Marea Britanie a anunţat că va obliga clinicile de profil să nu-şi mai dezinformeze clienţii cu privire la şansele de reuşită a acestor procedee şi cu privire la costurile aplicate, pe fondul mai multor scandaluri, relatează TheIndependent
"Afacerea cu copii" din Marea Britanie primeşte o lovitură grea, anunţă gazeta britanică The Independent, în ediţia electronică de duminică, ca urmarea a unei decizii a AFEU de a obliga clinicile care se ocupă cu fertilizarea, să nu mai dezinformeze clientela.
Potrivit sursei citate, decizia AFEU vine pe fondul afrimaţiilor lordului Winston care a acuzat recent că centrele de fertilitate din Marea Britanie pretind "imposibile" rate de succes şi taxe exorbitante, păcălind astfel pacienţii.
Autorităţile din acest domeniu sunt pe cale să lanseze un atac dur împotriva acestor centre şi clinici, forţându-le să înceteze prezentarea exagerată a procentajelor de succes, din cauză că au crescut simţitor plângerile făcute pe seama faptului că unele clinici au înşelat clienţii şi au aplicat taxe exorbitante.
Autoritatea pentru Fertilizare şi Embriologie Umana (AFEU) a confirmat, sâmbătă, că va obliga acest sector de activitate să "aibă o mai mare responsabilitate atunci când vine vorba de informarea pacientului, să se asigure că informaţiile postate pe portalele de internet ale clinicilor de profil nu conţin date vulnerabile care ar putea să inducă în eroare clienţii cu privire la şansele pe care clienţii le au".
Lordul Winston a criticat dur modalităţile prin care clinicile din această arie de activitate îşi dezinformează clienţii, cărora nu le furnizează date reale sau complete pentru a şti cu precizie şansele pe care le au sau costurile la care trebuie să se aştepte, deşi acest lucru este posibil.
"Există clinici de acest gen care tratează pacienţii pentru un comision de 3.400 de lire, la un ciclu, un astfel de tratament putând avea mai multe cilcluri", spune lordului Winston, citat de gazeta britanică.
"Când te uiţi pe paginile oficiale ale acestora vezi că percep taxe între 1.100 şi 3.200 de lire pentru medicamente, care în mod normal ar trebui să coste între cinci sute şi şapte sute de lire, pentru un ciclu", mai arată lordul citat.
Sursa citată mai notează că au existat plângeri că unele clinici şi-au taxat clienţii până aproape 10.000 de lire pentru îngheţarea embrionilor - cu taxe de depozitare de 325 de lire pe an - în contextul în care nitrogenul lichid folosit în recipientele de stocare nu costă mai mult de o liră pe litru.
Cuplurile care nu pot avea copii au fost obligaţi adesea să plătească zeci de mii de lire sterline în încercarea disperată de a avea un copil, uneori existând şi cazuri fără succes.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1008. Un depozit de muniţii al ruşilor de lângă Vovceansk a fost distrus de ucraineni / Biden cere Congresului să aloce încă 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Donald Trump, propus pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace 2025
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO