Autorităţile din Berlin au dat copii fără adăpost în plasament la pedofili timp de 30 de ani în cadrul unui experiment social

  • „Proiectul Kentler” dezvoltat în Berlinul de Vest a plasat copii fără adăpost cu bărbaţi pedofili
  • Se presupunea că adopţia îi va transforma pe aceştia în părinţi ideali
  • Un studiu a descoperit că practica a continuat zeci de ani cu acordul autorităţilor berlineze
Urmărește
15534 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Berlin au dat copii fără adăpost în plasament la pedofili timp de 30 de ani în cadrul unui experiment social

Sursa foto: profimedia

„Proiectul Kentler”, denumit după profesorul de psihologie care l-a fondat, Helmut Kentler, a început în anii ’70 în Berlinul de Vest. Copii fără adăpost erau plasaţi în mod intenţionat sub tutela unor bărbaţi pedofili. Kentler a argumentat că procedura i-ar transforma pe pedofili în părinţi adoptivi iubitori.

Un studiu realizat de Universitatea din Hildesheim a constatat că autorităţile din Berlin au susţinut întregul proiect timp de 30 de ani. Ba chiar au oferit o indemnizaţie de îngrijire periodică taţilor pedofili adoptivi. Investigaţia a scos la lumină o reţea formată de instituţiile de învăţământ, Protecţia Copilului şi Senatul din Berlin care apărau, acceptau şi susţineau pedofilia.

Helmut Kentler (1928-2008) s-a aflat într-o poziţie de conducere în cadrul centrului de cercetare educaţională din Berlin. Era convins de faptul că interacţiunea sexuală dintre adulţi şi copii era inofensivă. Kentler a menţinut în permanenţă contactul cu taţii adoptivi şi copii plasaţi.

În ciuda faptului că victimele experimentului au denunţat procesul ca fiind nociv, Kentler nu a fost niciodată trimis în judecată. Copii abuzaţi de taţii adoptivi nu au primit niciun fel de compensaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici