Autorităţile ridică diguri de urgenţă şi se pregătesc pentru inundaţii

  • Apele Române iau măsuri pentru a preveni potenţialele inundaţii cauzate de creşterea debitului Dunării.
  • Formaţiile de intervenţie rapidă de la Apele Române Olt au construit un dig mobil din panouri de aluminiu, lung de 540 de metri, în zona Islaz-Moldoveni.
Urmărește
216 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ridică diguri de urgenţă şi se pregătesc pentru inundaţii

Autorităţile ridică diguri de urgenţă şi se pregătesc pentru inundaţii

Digul mobil este situat în zona digului Islaz-Moldoveni, aproape de confluenţa Oltului cu Dunărea.

Se fac în continuare lucrări de impermeabilizare a digului pe o lungime de 200 metri.

Suplimentar, s-au pregătit saci şi alte materiale de intervenţie.

Debitul Dunării la intrarea în ţară este, joi, de 6800 mc/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3800 mc/s), urmând să atingă la intrarea în ţară un debit maxim de până la 8000 mc/s în jurul datelor de 1-2 octombrie.

Durata de propagare a viiturii pe Dunăre este de cel puţin 7 zile, linia de apărare împotriva inundaţiilor fiind supusă unei presiuni îndelungate ale apelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici