- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autorităţile române au contribuit la 14 dosare de analiză Europol vizând grupări importante
Autorităţile române au contribuit la 14 dosare de analiză Europol vizând unele dintre cele mai importante grupări teroriste şi infracţionale din Europa, acest aspect fiind evidenţiat într-o întâlnire dintre secretarul de stat în MAI Ioan Dascălu şi directorul Europol, Rob Wainwright.
Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Ioan Dascălu a discutat, joi, cu Rob Wainwright, în contextul vizitei pe care acesta o face la Bucureşti, de joi până vineri, se arată într-un comunicat de presă al MAI.
"România sprijină rolul Europol în ceea ce priveşte asigurarea unui spaţiu de securitate în Uniunea Europeană, în contextul implementării Strategiei de Securitate Internă a UE şi a Programului Stockholm", a precizat Dascălu în timpul întâlnirii.
Cei doi oficiali au discutat astfel despre cooperarea dintre Europol şi autorităţile române, care au contribuit la 14 dosare de analiză ale agenţiei, vizând unele dintre cele mai importante grupări teroriste şi de criminalitate organizată din Europa.
La rândul său, directorul Europol a menţionat contribuţia României în cadrul proiectelor comune, îndeosebi cele din domeniul combaterii traficului de fiinţe umane, aceasta fiind una dintre cele mai bune de la nivelul Uniunii Europene.
În cadrul întâlnirii, a fost apreciat aportul informaţiilor furnizate de autorităţile române către Europol, acestea conducând la dezvoltarea unor operaţiuni la nivel european precum operaţiunea Golf/Europa (trafic de fiinţe umane), Rescue (pornografie infantilă), Debeach (skimming), Lublin-Iaşi (skimming).
În total, peste 200 de cazuri au fost iniţiate în anul 2010 de către autorităţile române la Europol.
Dascălu a subliniat importanţa sprijinului financiar oferit de către Europol în activităţile de pregătire a operaţiunilor menţionate, dar şi pe cel logistic, în special prezenţa în România a biroului mobil, în contextul derulării unora dintre acţiunile de amploare amintite.
Având în vedere importanţa zonei de sud-est a Europei, Rob Wainwright a precizat că "România este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Europol în combaterea criminalităţii organizate în Europa".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO