Autoturisme de lux furate, descoperite în Chitila

Trei autoturisme de lux furate au fost descoperite de poliţişti în timpul unor descinderi făcute, marţi, la locuinţele unor membri ai clanului Sadoveanu, informează surse din Poliţie.

Urmărește
304 afișări
Imaginea articolului Autoturisme de lux furate, descoperite în Chitila

Autoturisme de lux furate, descoperite în Chitila

Potrivit sursei citate, cele trei maşini, un Maserati Gran Turismo, un BMW X5 şi un Nissan Navara, a căror valoare depăşeşte 250 de mii de euro, au fost găsite în curţile locuinţelor membrilor clanului Sadoveanu. Deşi, aceştia susţin că sunt cumpărători ''de bună credinţă'', arătând în acest sens şi contractele de vânzare-cumpărare ale maşinilor, poliţiştii au stabilit, din primele verificări, că Maserati aparţine unui notar din Craiova, iar celelalte două maşini figurează ca fiind furate din Spania şi Italia.

Anchetatorii au ridicat pentru cercetări mai multe înscrisuri, între care actele de vânzare-cumpărare ale maşinilor, precum şi cele trei autoturisme.

Totodată, poliţiştii români continuă activitatea de colaborare cu autorităţi din mai multe state europene, pentru probarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării de traficanţi de autoturisme de lux.

Aproape 200 de autoturisme de lux, aduse din Vestul Europei, au fost înmatriculate în România, folosindu-se acte false, 55 dintre acestea, furate din opt ţări europene, au fost recuperate de autorităţile române, iar o parte restituite firmelor de asigurare străine.

Ofiţerii Serviciului Trafic şi Furturi Auto au investigat aproximativ două sute de autovehicule mărci de lux, care au fost înmatriculate prin folosirea de acte false la Registrul Auto Român şi Serviciile Publice Comunitare - Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, precum şi prin schimbarea identităţii autovehiculelor.

Poliţiştii au stabilit faptul că suspecţii închiriau autoturisme de mic litraj care erau restituite în termen, după care închiriau autovehicule cu valoare mare şi an de fabricaţie 2007-2008, cu scopul de a le sustrage.

La Registrul Auto Român, autovehiculele erau prezentate cu documente de provenienţă din ţări comunitare, iar la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor cu facturi false ce atestau achiziţionarea lor prin dealerii autorizaţi.

Alte autovehicule aveau elementele de identificare modificate, iar la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor erau prezentate atât documente de provenienţă, cât şi cărţi de identitate a vehiculului şi certificatului de autenticitate false, evitându-se, astfel, prezentarea acestora la Registrul Auto Român.

Potrivit IGPR, prejudiciul produs societăţilor de închirieri auto se ridică la 700.000 de euro.

Ofiţerii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, în activitatea de urmărire penală, au identificat şi indisponibilizat 55 de autoturisme de lux furate din opt ţări europene: Spania, Franţa, Germania, Italia, Belgia, Cehia, Olanda şi Elveţia.

Din cele 55 de autoturisme recuperate au fost predate către societăţile de asigurare străine 37 autovehicule, restul de 18 aflându-se indisponibilizate în spaţii special amenajate şi urmează a fi repatriate părţilor vătămate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici