- Home
- Social
- (28.04.2020, 20:13)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Avem aparate care pot salva vieţi, dar nu le folosim!
- Primii trei pacienţi vindecaţi de coronavirus au donat plasmă la Centrul de Transfuzii din Capitală
- Deşi Centrul de Transfuzii are un aparat de plasmafereză, acesta nu este folosit
- Aparatul de plasmafereză a fost donat de o firmă privată
Urmărește
819 afișări
Trei persoane vindecate de coronavirus au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Deşi în centru există un aparat de plasmafereză care ar fi de mare ajutor, nu a fost folosit.
„Fiind o procedură absolut nouă pentru ei, se tem. Probabil, la început vor folosi acest echipament doar pentru donatorii care au vene foarte puternice”, a spus Florin Hozoc, reprezentantul unei firme de echipamente medicale.
Directorul Centrului de Transfuzie a explicat de ce nu a fost folosit acest aparat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
„S-a făcut donare de sânge clasică, au donat trei donatori, deoarece pentru plasmafereză este nevoie de un anumit abord venos, este nevoie de vene care să aibă calibru gros”, a declarat Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Bucureşti.
Ceea ce nu ştii este că folosirea echipamentului nou are o serie de avantaje.
„Pierdem două doze de plasmă, pentru că din sângele integral se poate obţine doar o singură doză de plasma”, a mai spus Florin Hozoc.
Însă, medicii spun că, atunci când vine vorba de plasma colectată de la pacienţii vindecaţi, lucrurile sunt încă incerte.
„Împotriva nu numai a coronavirusului, împotriva şi altor germeni organismul reacţionează producând mulţi anticorpi. Din aceşti anticorpi, nu toţi sunt cei care ne trebuie. Noi nu avem posibilitatea să dozăm în serul de convalescent nivelul de anticorpi. În momentul de faţă cred că nu suntem pregătiţi să facem acest tratament”, este de părere Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecţioase la Institutul Matei Balş.
În curând, în România alte 15 aparate de plasmafereză vor fi instalate în diferite centre din teritoriu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe