Averea fraţilor Mararu, care include bijuterii, maşină de lux, terenuri şi bani, a fost pusă sub sechestru

Procurorii bucureşteni au sechestrat aproape toată averea fraţilor Mararu, care include bijuterii, maşina de lux folosită de asasinul plătit de cei doi, terenuri, spaţii comerciale, dar şi sume de bani, se arată în rechizitoriul prin care aceştia au fost trimişi în judecată.

Urmărește
682 afișări
Imaginea articolului Averea fraţilor Mararu, care include bijuterii, maşină de lux, terenuri şi bani, a fost pusă sub sechestru

Averea fraţilor Mararu, care include bijuterii, maşină de lux, terenuri şi bani, a fost pusă sub sechestru (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax foto)

Astfel, au fost puse sub sechestru, pentru garantarea reparării pagubei produse prin infracţiunile celor doi, 92 monede din metal de culoare galbenă de diferite mărimi aflate într-un clasor cu coperţi de culoare roşie inscripţionat "Munzen", bijuterii din metal de culoare galbenă şi albă aflate într-o cutie din material plastic tip caserolă, cu capac de culoare alb-gălbui, bijuterii din metal de culoare galbenă şi albă aflate într-o cutie metalică de culoare gri inscripţionată "J. P. Gautier", toate acestea fiind ale lui Anton Bogdan Mararu.

S-a mai pus sechestru pe sumele de 23.940 de lei şi 5.320 de euro, ale lui Nicolae-Răzvan Mararu, pe două terenuri intravilane de 564, respectiv 919 metri pătraţi din judeţul Neamţ, două terenuri intravilane, de 105 şi 81 de metri pătraţi, un teren intravilan intravilan de 76 de metri pătraţi şi un spaţiu comercial de 110,64 metri pătraţi, situate în Piatra Neamţ, se precizează în rechizitoriu.

Au mai fost puse sub sechestru şapte terenuri intravilane şi extravilane arabile, toate din judeţul Neamţ, care aparţin lui Nicolae-Răzvan Mararu.

Conform documentului citat, procurorii au mai pus sub sechestru un teren intravilan arabil cu o suprafaţă de 1.200 metri pătraţi în acte şi şase sute, efectiv măsuraţi, din localitatea Roznov, judeţul Neamţ, un spaţiu comercial de 162 de metri pătraţi (suprafaţă construită) şi 138 de metri pătraţi (suprafaţă utilă) din localitatea Bicaz, terenuri intravilane din localităţile Girov şi Târgu Neamţ din judeţul Neamţ, un spaţiu comercial cu o suprafaţă de 50,56 de metri pătraţi (suprafaţă construită) şi 36,94 de metri pătraţi (suprafaţă utilă), precum şi un altul de 50 de metri pătraţi din Piatra Neamţ, toate aparţinând lui Anton Bogdan Mararu.

În rechizitoriu se menţionează că a fost pus sub sechestru şi autoturismul Audi A6, folosit de Vitalie Proca la comiterea faptelor la care a fost instigat de fraţii Mararu.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, în 17 ianuarie, începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Proca a fost prins în 6 februarie, la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie de Tribunalul Bucureşti. Acesta era căutat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunţov, pe care l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată. În 11 iunie, Interpol Moscova anunţa Poliţia Română că a fost admisă solicitarea de extrădare în România a lui Vitalie Proca.

În 5 iulie, procurorii au extins cercetările în cazul atacului armat din cartierul Vitan, dispunând începerea urmăririi penale şi în cazul lui Ion Druţă, zis "Vanea", cetăţean moldovean, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Ion Druţă este acuzat că, la cererea fraţilor Mararu, l-a angajat pe Vitalie Proca pentru uciderea lui Dumitru "Puiu" Mironescu, l-a adus în România şi i-a transmis informaţiile pentru executarea faptei.

În 6 iulie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ion Druţă, la solicitarea procurorilor. Totodată, instanţa a emis pentru Ion Druţă un mandat european de arestare şi un mandat de urmărire internaţională. Ion Druţă a fost prins în 12 iulie, în Republica Moldova, potrivit procurorilor Parchetului Capitalei.

Anchetatorii au stabilit că, în toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan şi Răzvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druţă, l-au angajat pe Vitalie Proca, cetăţean moldovean, "asasin profesionist", pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Ion Druţă a mers în localitatea Roznov, în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2012, la domiciliul lui Răzvan Mararu, unde acesta şi fratele lui Bogdan i-au spus că vor să angajeze un asasin plătit pentru uciderea lui Dumitru Mironescu. Ulterior, Răzvan Mararu a păstrat legătura telefonic cu Ion Druţă, susţin anchetatorii.

În urma discuţiilor cu fraţii Mararu, Ion Druţă i-a facilitat lui Vitalie Proca obţinerea vizei de şedere în România, invitaţia necesară obţinerii acestei vize fiind făcută de către martorul P.I., un apropiat al lui Druţă. Proca a intrat în România la 14 noiembrie 2012, prin vama Sculeni, judeţul Iaşi, au precizat procurorii.

O zi mai târziu, la Roznov au venit martorul B.C.V., de la Gura Humorului, care a adus autoturismul Audi A6 cumpărat pentru a fi folosit de Proca, fraţii Mararu, de la Piatra Neamţ, Vitalie Proca, de la Iaşi, şi Ion Druţă.

Proca a mers apoi la Bucureşti, cu autoturismul Audi A6, fiind însoţit de Ion Druţă, care a condus un autoturism BMW seria 5. În seara zilei de 15 noiembrie 2012, cei doi s-au cazat împreună într-un apartament închiriat în regim hotelier din zona centrală a Capitalei, după care au mers în cartierul Vitan, unde Druţă i-a arătat lui Proca "locul viitoarei sale ţinte şi căile de acces spre aceasta".

În 16 noiembrie 2012, Druţă s-a întors în Republica Moldova, de unde a asigurat comunicarea dintre fraţii Mararu şi Proca. În acest scop, fraţii Mararu au activat special trei cartele telefonice, pe care le-au folosit "exclusiv pentru aceste contacte", au mai arătat procurorii.

După plecarea lui Ion Druţă, Proca l-a confundat pe Dumitru Mironescu cu Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada 16-26 noiembrie 2012, în zona imobilului acestuia, din strada Ion Morţun, Sector 3.

"Ulterior, în seara de 26 noiembrie 2012, în jurul orelor 18.10, rulând cu viteză redusă cu autoturismul marca Audi A6, de culoare gri metalizat, cu nr. de înmatriculare CC 2756 PB, inc. Proca Vitalie a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK74, asupra părţii vătămate I.M.N.R. - care tocmai parca autoturismul marca Mercedes clasa E, cu nr. de înmatriculare B-811-MIR în parcarea de reşedinţă - după care, observând că aceasta nu a decedat, a coborât din autoturism şi, folosind pistolul Makarov calibrul 9 mm pe care îl avea asupra sa, s-a îndreptat către partea vătămată şi a executat mai multe focuri de armă asupra sa prin geamul portierei dreapta şi parbriz. Apoi a aruncat armele folosite la locul atacului, s-a urcat în autoturismul cu care venise şi a fugit de la faţa locului", potrivit procurorilor.

În 27 noiembrie 2012, Vitalie Proca a plecat din Bucureşti spre Iaşi cu un microbuz de transport public, iar pe 2 decembrie a ieşit din România, prin vama Sculeni.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ion Druţă, suspectat că ar fi adus în România armele folosite de Vitalie Proca în atentatul din Vitan, comandat de fraţii Mararu, a fost arestat în Republica Moldova, după ce a fost condamnat la 20 de ani într-un dosar de omor. Ion Anton Druţă a fost acuzat de autorităţile din Republica Moldova că ar fi comandat trei asasinate, comise în Chişinău, în 2000, după tranzacţionarea unor autoturisme furate. Cadavrele au fost incinerate şi îngropate într-o groapă comună.

În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de fraţii Mararu, Puiu Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava, declara că suspecţii erau monitorizaţi de SRI şi DIICOT încă din luna decembrie, iar în 11 ianuarie SRI a intervenit pentru prinderea acestora. Potrivit acestuia, SRI a găsit sub maşina de la Piatra Neamţ "un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină". Sorin Sava preciza că explozibilul fusese prins sub maşina de teren Range Rover şi putea exploda în momentul în care autoturismul pornea.

Dumitru "Puiu" Mironescu a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane care în noaptea de 10 spre 11 ianuarie au pus un dispozitiv exploziv sub maşina lui Mararu.

În 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan şi Răzvan Mararu, Gheorghiţă, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici