- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.05.2014, 20:24)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Averile judecătorilor duşi la DNA: Salarii între 6.000 şi 8.000 de lei, proprietăţi relativ puţine
Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti ajunşi luni în faţa procurorilor DNA au salarii între 6.000 şi 8.000 de lei pe lună, cel mai înstărit dintre ei deţinând trei terenuri şi două case, iar ceilalţi, doar o maşină sau un sfert de teren şi o jumătate de casă.
Urmărește
1678 afișări
Averile judecătorilor duşi la DNA: Salarii între 6.000 şi 8.000 de lei, proprietăţi relativ puţine (Imagine: Shutterstock)
În declaraţia de avere din iunie 2013, judecătorul Mircea Moldovan menţiona că are trei terenuri în judeţul Mureş, între care unul intravilan de 1.560 de metri pătraţi. Magistratul deţine şi două case - una în Voluntari-Ilfov, care i-a fost donată în 2002, şi una în comuna Solovastru din Mureş, moştenită în 2004. Moldovan mai are un autotuturism Mercedes, cumpărat în 2006, un cont la BCR cu 48.000 de lei, dar şi o datorie de 90.000 de euro la un anume Iulian Constantinescu, scadentă în 2015. În anul fiscal anterior completării declaraţia, judecătorul a avut venituri din salariu de 96.506 lei de la Tribunalul Bucureşti şi 11.800 de lei de la Universitatea Româno-Americană Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Magistratul Ion Stanciu a menţionat, în declaraţia de avere din iunie 2013, că deţine un apartament şi o garsonieră în Bucureşti, cumpărate în 2000, şi un autoturism Subaru. El mai are două conturi la BRD, cu 93.546,88 lei şi, respectiv, 32.820 dolari. La capitolul venituri, Stanciu a trecut salariul de judecător la Tribunalul Bucureşti - 93.260 de lei pe an, precum şi veniturile din avocatură ale soţiei - 97.785 de lei.
Judecătoarea Elena Rovenţa a scris, în declaraţia de avere din iunie 2013, că deţine un sfert dintr-un teren aflat în judeţul Buzău, moştenit în 2005, şi peste jumătate dintr-un apartament. Rovenţa are şi un credit de 32.000 de lei la BCR, luat în 2013 şi scadent în 2018. Salariul său a fost de 95.036 lei pe an.
Ciprian Sorin Viziru nu deţine terenuri şi case, ci doar un autoturism Ford Focus din 2006, conform declaraţiei completate tot în iunie 2013. El mai are un cont de 45.000 de lei la ING şi un altul, de 5.000 de lei, la BRD. Ca judecător la Tribunalul Bucureşti, Viziru a încasat un salariu anual de 73.203 lei, primind în plus şi 6.700 de lei, ca indemnizaţie de membru al unui birou electoral.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, luni, că procurorii Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, având în vedere că "există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări".
Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că cei patru magistraţi sunt Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan. Primii trei au fost aduşi la DNA, unde anchetatorii le-au comunicat calitatea de suspect în acest dosar, iar Moldovan a venit singur, în acelaşi scop, după ce a fost căutat de anchetatori inclusiv la locuinţa sa din Voluntari.
În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI).
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:50
-
astăzi, 08:41