Avertismentul cercetătorilor: Piloţii suferă de depresie şi pot pune în pericol siguranţa călătorilor

  • Companiile aeriene trec cu vederea aspecte importante, precum sănătatea mintală şi bunăstarea piloţilor şi a altor angajaţi din aviaţie, din dorinţa de a avea cât mai multe zboruri, potrivit cercetătorilor.
  • Mulţi piloţi s-au confruntat cu anxietate, stres şi depresie în timpul pandemiei de COVID-19, dar spun că se simt descurajaţi să recunoască problemele sau să caute ajutor, creând potenţiale pericole de siguranţă şi probleme de sănătate.
Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Avertismentul cercetătorilor: Piloţii suferă de depresie şi pot pune în pericol siguranţa călătorilor

Avertismentul cercetătorilor: Piloţii suferă de depresie şi pot pune în pericol siguranţa călătorilor

Cercetătorii de la Trinity College din Dublin, care studiază bunăstarea lucrătorilor din aviaţie şi impactul asupra performanţei şi siguranţei zborului, au formulat un avertisment în acest snes, în condiţiile în care, în întreaga lume, companiile aeriene cresc zborurile şi încep să reangajeze piloţii şi echipajul, potrivit The Guardian.

Un total de 1.841 de zboruri au fost programate de pe aeroporturile din Marea Britanie către Franţa, Spania, Italia şi Grecia pentru cele două săptămâni din 17 mai, o creştere de peste 300% comparativ cu începutul lunii. Companiile aeriene din SUA au inaugurat săptămâna trecută sute de rute noi.

Angajaţii din aviaţie se vor bucura de şansa de a-şi recâştiga salariile şi de a-şi relua activitatea, dar datele sondajului sugerează că mulţi se vor simţi epuizaţi după întoarcearea în cabine, a declarat Paul Cullen, pilot şi membru al echipei de cercetare Trinity College.

„Datele arată că un anumit număr de piloţi se luptau cu depresia înainte de pandemie, dar nu îi spune angajatorului despre problema de sănătate mintală din cauza stigmatizării şi fricii de a-şi pierde licenţa şi, probabil, de a-şi pierde salariul ”.

Echipa a efectuat un sondaj la peste 1.000 de piloţi din întreaga lume în 2019 şi a constatat că 18% au avut depresie moderată şi 80% epuizare moderată. Peste trei sferturi dintre respondenţi au declarat că nu vor dezvălui astfel de probleme angajatorilor şi 81% au spus că nu se simt apreciaţi de angajatori.

Un al doilea sondaj efectuat pe mai mult de 2.000 de angajaţi din aviaţie, în special piloţi, echipaj de cabină, controlori de trafic aerian şi ingineri, în august 2020, a constatat că aceştia au suferit mai mult decât populaţia generală în timpul pandemiei. O cincime dintre piloţi şi 58% din echipajul de cabină au raportat depresie moderată.

Janet Northcote, un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Siguranţa Aviaţiei a Uniunii Europene, a declarat că industria şi autorităţile de reglementare au lucrat cu reprezentanţi ai psihologiei aviaţiei şi alţi specialişti pentru a spori bunăstarea piloţilor şi a-i ajuta să facă faţă oricărei „degradări a bunăstării” înainte ca aceasta să devină un pericol pentru siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici