Avertismentul oamenilor de ştiinţă: Aciditatea oceanelor se apropie de pragul critic

Aciditatea oceanelor atinge niveluri critice şi ameninţă ecosistemele marine, dar şi capacitatea planetei de a absorbi carbon.

Urmărește
197 afișări
Imaginea articolului Avertismentul oamenilor de ştiinţă: Aciditatea oceanelor se apropie de pragul critic

Avertismentul oamenilor de ştiinţă: Aciditatea oceanelor se apropie de pragul critic

Oamenii de ştiinţă avertizează că aciditatea oceanelor se apropie de un prag critic, în special în regiunile cu latitudini mari, conform unui nou raport realizat de Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic (PIK).

Aciditatea pune în pericol ecosistemele marine şi puterea oceanului de a absorbi dioxidul de carbon, scrie The Guardian.

Raportul analizează starea limitelor planetare şi identifică nouă procese esenţiale pentru stabilitatea sistemelor de susţinere a vieţii pe Pământ. Dintre acestea, şase limite au fost deja depăşite, inclusiv cele legate de schimbările climatice şi integritatea biosferei. Deşi stratul de ozon rămâne stabil, cel puţin deocamdată, nivelul de aciditate al oceanelor se agravează, mai abitir în Oceanul Sudic şi Oceanul Arctic.

Levke Caesar, fizician la PIK, declară că nivelurile actuale de acidificare pot afecta deja o varietate de organisme marine, ceea ce ar înseamna că este nevoie de reevaluarea limitelor considerate sigure.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici