Avertismentul Poliţiei Române: Noi înşelătorii online vizează victimele fraudelor cu investiţii

  • Poliţia Română a emis un avertisment cu privire la o nouă schemă de înşelăciune care vizează persoanele care au pierdut deja bani în fraudele cu investiţii online.
  • Escrocii se prezintă acum drept firme de asistenţă juridică ce promit recuperarea fondurilor pierdute.
Urmărește
155 afișări
Imaginea articolului Avertismentul Poliţiei Române: Noi înşelătorii online vizează victimele fraudelor cu investiţii

Avertismentul Poliţiei Române: Noi înşelătorii online vizează victimele fraudelor cu investiţii

Poliţia Română a fost sesizată cu privire la existenţa unor noi modalităţi de înşelăciuni în mediul online, care pun în pericol siguranţa financiară a cetăţenilor, prin intermediul unor pagini web falsificate, care pretind a oferi asistenţă juridică, pentru recuperarea fondurilor pierdute în urma fraudelor cu investiţii.

Practic, pe reţelele de socializare au apărut pagini care promit recuperarea rapidă a sumelor de bani pierdute în urma unor înşelăciuni cu modul de operare investment scam.

„Aceste iniţiative sunt, în realitate, false şi concepute pentru a profita de persoanele deja vulnerabile, victime care anterior au suferit pierderi financiare prin transferuri către platforme, pe care le considerau legitime, pentru a efectua investiţii pe bursa de valori sau pe piaţa criptomonedelor. Aceste pagini se prezintă ca fiind oficiale, iar autorii îşi maschează activităţile printr-un limbaj convingător, susţinând că au experienţă în recuperarea fondurilor şi că sunt afiliaţi unor organizaţii guvernamentale, Interpol, Poliţia Română sau autorităţi ale Uniunii Europene. Mai mult, aceştia solicită completarea unui formular aparent inofensiv, promiţând returnarea sumelor de bani furate prin intermediul modului de operare investment scam, dar, de fapt, prin aceste informaţii, urmăresc să obţină acces la datele personale şi financiare ale victimelor, precum şi veniturile acestora”, transmite Poliţia.

Poliţia recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi şi să verifice cu atenţie legitimitatea oricărei oferte de recuperare a banilor. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să nu furnizeze informaţii personale sau financiare pe aceste platforme şi să nu efectueze plăţi pentru servicii de consultanţă juridică neconfirmate.

Cetăţenii trebuie să fie conştienţi de caracteristicile acestui mod de operare care sugerează că aceste oferte sunt false şi frauduloase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici