Avertismentul unui virusolog de top din Japonia, cu privire la riscurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo

  • Un virusolog japonez de top şi consilier guvernamental a avertizat riscurile de răspândire a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt mari.
  • Profesorul Universităţii Tohoku, Hiroshi Oshitani, a fost un arhitect al abordării japoneze „Trei C” a pandemiei, care recomandă evitarea spaţiilor închise şi a aglomeraţiei.
  • Amânată deja de anul trecut din cauza pandemiei, o versiune redusă a Jocurilor Olimpice fără spectatori străini va începe pe 23 iulie, în ciuda temerilor publice că evenimentul ar putea răspândi coronavirusul şi ar putea epuiza resursele medicale.
  • Publicul japonez rămâne divizat cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice în pandemie.
Urmărește
274 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui virusolog de top din Japonia, cu privire la riscurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Avertismentul unui virusolog de top din Japonia, cu privire la riscurile Jocurilor de la Tokyo

„Guvernul şi comitetul de organizare, inclusiv CIO (Comitetul Olimpic Internaţional), continuă să spună că organizează olimpiade în siguranţă. Dar toată lumea ştie că există un risc. Este 100% imposibil să ai olimpiade cu risc zero ... de răspândire a infecţiei în Japonia şi, de asemenea, în alte ţări după olimpiadă", a spus Hiroshi Oshitani.

„Există o serie de ţări care nu au multe cazuri şi multe care nu are nicio tulpină nouă. Nu ar trebui să facem olimpiadele (o ocazie) pentru a răspândi virusul în aceste ţări", a adăugat el.

Cu toate acestea, o fostă olimpică transformată în expert în sănătate publică a spus că ea crede că Jocurile Olimpice pot fi scoase cu un nivel acceptabil de risc. „Vor fi cazuri, dar a avea un caz sau câteva cazuri nu înseamnă că a fost un eşec", a declarat marţi pentru Reuters Tara Kirk Sell, profesor la Şcoala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg.

Playbook-urile organizatorilor de evenimente care detaliază regimurile de testare şi restricţiile de mişcare pentru sportivi şi alţi vizitatori „conturează o strategie bună” pentru minimizarea contagiunii, a adăugat ea.

Japonia nu s-a confruntat cu focarul exploziv văzut în alte ţări, dar a înregistrat aproape 760.000 de cazuri şi peste 13.500 de decese. Tokyo şi alte regiuni se află în stare de urgenţă, întrucât se luptă cu un al patrulea val de cazuri care necesită spitalizare.

Consilierul medical al guvernului, Shigeru Omi, a declarat săptămâna trecută că experţii medicali au planificat o declaraţie cu privire la Jocurile Olimpice până pe 20 iunie, când starea de urgenţă va fi ridicată.

Un sindicat din insula nordică Hokkaido, unde va avea loc maratonul olimpic, şi-a adresat petiţia guvernatorului luni, cerând anularea Jocurilor.

Publicul japonez rămâne divizat cu privire la organizarea Jocurilor, deşi opoziţia pare să se relaxeze oarecum. Un sondaj efectuat de radiodifuzorul TBS săptămâna aceasta a arătat că 55% din oameni doresc ca Jocurile să fie amânate sau anulate, procent în scădere cu 10 puncte faţă de luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici