Noi fabrici de permise au fost descoperite de procurori în Bucureşti şi cinci judeţe ale ţării: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău.
În schimbul unor sume consistente de bani, angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava şi alte persoane intermediau obţinerea permiselor de conducere şi înmatricularea maşinilor, în mod fraudulos.
Pentru a obţine permisul auto fără să aibă competenţele teoretice şi practice necesare, viitorii şoferi plăteau sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro.
Nimeni alţii decât pericolele de pe şoşelele din România.
În octombrie, DIICOT anunţa că zeci de permise de conducere falsificate provenite din Congo şi alte ţări africane au fost preschimbate în România.
Una dintre cele mai mari fabrici de permise false, cea de la Argeş, a fost închisă după ani de zile. În 2014, instanţa a condamnat 28 de persoane, inclusiv foştii şefi de la permise.
”Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.
Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis,” a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI