Avertizare în caz de cutremur: Atenţie! În următoarele momente se va produce un cutremur major - VIDEO

"Atenţie! În următoarele momente se va produce un cutremur major" este avertizarea pe care autorităţile ar putea să o emită cu 25 de secunde înaintea oricărui seism cu magnitudinea mai mare de 6 grade pe scara Richter, potrivit www.stirileprotv.ro.

35 afișări
Imaginea articolului Avertizare în caz de cutremur: Atenţie! În următoarele momente se va produce un cutremur major - VIDEO

Avertizare în caz de cutremur: Atenţie! În următoarele momente se va produce un cutremur major (Imagine: Mediafax Foto)

Textul va fi afişat pe aparatele de radio performante, în special din maşini. Deocamdată, sistemul pe care ni l-au prezentat specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului este în faza de proiect.

Fiecare cutremur din zona Vrancea se declanşează în două valuri succesive. În cazul unui seism produs la 100 de kilometri adâncime, intervalul dintre acestea este de 32 de secunde. Timp suficient pentru alertarea populaţiei, cred specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului.

Citeşte mai multe despre avertizarea în caz de cutremur pe www.stirileprotv.ro.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici