- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.06.2012, 16:05)
- Elvira Gheorghita , Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avertizarea producătorilor: Sute de medicamente cu preţ accesibil pot dispărea de pe piaţă
Sute de medicamente cu preţ accesibil riscă să dispară de pe piaţă, întrucât autorităţile au respins orice propunere formulată de reprezentanţii industriei producătoare de medicamente generice referitoare la modificarea taxei clawback, avertizează producătorii.
Urmărește
339 afișări
Avertizarea producătorilor: Sute de medicamente cu preţ accesibil pot dispărea de pe piaţă (Imagine: Shutterstock)
Companiile membre ale Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) au anunţat, marţi, că discuţiile cu Guvernul pentru revizuirea taxei clawback au eşuat, în contextul în care autorităţile au respins orice propunere formulată de reprezentanţii industriei producătoare de medicamente generice.
"Nu mai putem participa la discuţii în care se aude o singură voce şi în care singurul interes este cel financiar, ignorându-se efectele economice şi sociale deosebit de grave pe care această taxă le produce. Cerem, încă o dată, implicarea personală a premierului Victor Ponta şi a ministrului Finanţelor Publice, Florin Georgescu, pentru deblocarea situaţiei", a declarat directorul executiv al APMGR, Laurenţiu Mihai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
În contextul în care principalul argument al Guvernului pentru menţinerea taxei în formula actuală este îndeplinirea acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, companiile membre APMGR au cerut celor două instituţii să se pronunţe public asupra menţinerii taxei clawback în forma actuală.
"Refuzăm să credem că FMI şi CE susţin o soluţie care duce în mod clar la limitarea accesului românilor la medicamente şi la distrugerea industriei farmaceutice locale", a mai spus Mihai.
Producătorii de medicamente generice au cel mai mult de suferit de pe urma acestei taxe, în ciuda faptului că au o contribuţie importantă la economia reală - în total, activităţile lor asigură 8.000 de locuri de muncă în România şi aduc o contribuţie însemnată la finanţele publice prin impozite directe şi indirecte, avertizează producătorii.
Intrarea în insolvenţă a acestor producători înseamnă sfârşitul industriei româneşti de medicamente, mai spun cei de la APMGR. "Pentru majoritatea producătorilor de medicamente generice, evitarea insolvenţei nu se va putea face decât prin re-evaluarea portofoliului de produse, renunţându-se la acele medicamente compensate care, din cauza nivelului taxei clawback, au ajuns sub pragul de rentabilitate", a precizat sursa citată.
În acest context, APMGR a solicitat companiei de cercetări de piaţă CEGEDIM să identifice primele 100 de medicamente care riscă să dispară de pe piaţă ca urmare a aplicării taxei clawback în forma actuală.
Companiile membre APMGR continuă să susţină principiile care, în opinia lor, construiesc o taxă clawback sustenabilă de către industrie, respectiv acelea ca taxa trebuie să fie previzibilă şi plafonată la o valoare maximă realistă şi accesibilă producătorilor de medicamente generice. Totodată, producătorii vor ca utilizarea mecanismului clawback să aibă ca scop controlul creşterii disproporţionate a vânzărilor de medicamente, şi nu acoperirea unui deficit al bugetului public. În plus, aplicarea unei noi taxe clawback trebuie să se facă numai după o revizuire a calculului pentru primele două trimestre ale anului 2012, mai spun cei din APMGR.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe