- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aveţi grijă ce mâncaţi de Sărbători
Ministerului Sănătaţii Publice recomandă populaţiei o alimentaţie cât mai echilibrată în perioada Sărbătorilor de iarnă, precizând că alimentele greu digerabile, mai ales cele preparate din carne de porc şi consumul excesiv de alcool pot crea mari probleme de sănătate.
Aveţi grijă cât mâncaţi de Sărbători
"După analizarea cazurilor înregistrate de medici cu ocazia Crăciunului, specialiştii spun că organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de sezon, cârnaţi, caltaboş, slănină, tobă şi altele. Carnea trebuie să fie verificată, din punct de vedere sanitar –veterinar, întrucât există pericolul apariţiei trichinelozei. Aceste preparate trebuie consumate cu moderaţie şi, în nici un caz, la masa de seară. Este bine să fie evitată prăjitea alimentelor în vederea preparării lor, fiind de preferat ca acestea să fie fierte, copate sau pe grătar'', a comunicat, vineri, Minsiterul Sănătăţii Publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Prin conţinutul crescut în zahăr, grăsimi şi chiar sare, dulciurile şi produsele de patiserie reprezintă factori de risc care pot agrava starea de sănătate a bolnavilor cu diabet zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitate şi, din acest motiv, consumul acestor alimente trebuie limitat.
O atenţie mărită trebuie acordată consumului exagerat de alcool.
Medici recomandă ca în perioada sărbătorilor de iarnă, alimentaţia să fie cât mai diversificată, cuprinzând zilnic cereale (200-350 g pâine integrală), legume (minim 300g), fructe (min. 450g), lapte şi derivate (500ml lapte sau iaurt). Aportul de lichide trebuie să fie de minim 1500 ml pe zi (apă, ceaiuri de plante neîndulcite), iar alimentele trebuie să aibă termenul de garanţie afişat pe ambalaj.
Pentru ca organismul să funcţioneze bine, pe lângă o alimentaţie cât mai echilibrată, este recomandat exerciţiul fizic de cel puţin trei ori pe săptămână, respectiv mersul pe jos, exerciţiile de înviorare, alergat, schi, patinaj, etc.
Persoanele cu afecţiuni cunoscute vor păstra continuu legătura cu medicii curanţi pentru a evita agravarea stării de sănătate şi luarea unor măsuri profilactice suplimentare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO