- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avion Carpatair implicat într-un incident înainte de aterizare (Galerie foto şi Video)
O cursă Carpatair, care a avut probleme înainte de aterizarea pe aeroportul din Timişoara, a ajuns pe pistă cu bine, sâmbătă, la ora 9,44, toţi pasagerii fiind în siguranţă.
Avion Carpatair implicat într-un incident înainte de aterizare (Imagine: Mediafax Foto)
Aeronavă Carpatair venea de la Chişinău şi avea la bord 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului. Aparatul a survolat, sâmbătă dimineaţă, timp de peste o oră oraşul Timişoara, nereuşind să aterizeze din cauza unor probleme la trenul de aterizare. Pe aeroport a fost declarată stare de urgenţă.
Avionul a trecut de două ori prin dreptul turnului de control, încercând să aterizeze, iar cei responsabili au observat că nu are trenul de aterizare coborât, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Diana Vlaia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Aeronava Carpatair a aterizat pe aeroportul "Traian Vuia" pe un covor de spumă, potrivit lui Vlaia. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au ajuns cu bine la sol. Ei au fost preluaţi cu un autocar şi transportaţi la aerogară.
Iancu Leonida, de la Ambulanţa Timişoara, a declarat, după aterizarea aeronavei, că pasagerii sunt "în regulă", dar sunt "traumatizaţi, şocaţi şi plânşi".
Toate zborurile de pe aeroportul din Timişoara au fost amânate, în urma incidentului.
Echipajul aeronavei, pregătit pentru astfel de situaţii
Comandantul aeronavei, Iurie Oleacov, a declarat, ulterior, că lui şi copilotului nu le-a fost teamă întrucât sunt pregătiţi pentru astfel de situaţii.
Pilotul Iurie Oleacov a spus că a sesizat, la zece kilometri de aeroport, că trenul din faţă avea o "eroare", iar apoi a iniţiat procedura de ratare a aterizării.
"Aproximativ la o distanţă de zece kilometri de pista de la Timişoara am sesizat problema. La scoaterea trenului am sesizat că trenul din faţă are o eroare. În procedura dată am efectuat procedura de «go around», procedura de ratare. Am efectuat toate cercurile, am colaborat cu toate serviciile de la aeroportul Timişoara", a spus Oleacov.
Oleacov a spus că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie decât în simulatorul de zbor. Pilotul a mai declarat că nu exista pericolul unei prăbuşiri.
"Nu e corect să zicem că aterizarea a fost pe burtă. Nu a fost pericolul prăbuşirii. Combustibil aveam. Ne-am asigurat de la Chişinău, ştiind că vremea aici e proastă"", a mai spus pilotul.
"Aterizarea s-a produs cu roata de bot în poziţia escamotată, care nu este cea mai periculoasă situaţie. Era mai periculos dacă era vorba de o jambă principală, stânga sau dreapta", a completat preşedintele Carpatair, Nicolae Petrov.
Prezent la conferinţă de presă, acesta a mulţumit tuturor celor care au contribuit pentru ca incidentul să se termine cu bine, spunând că aceştia "au reacţionat extraordinar", colaborarea fiind "la înălţime", toate echipele de intervenţie mobilizându-se excelent.
Aeronava Carpatair, implicată în alt incident, în 2006
Reprezentanţii Carpatair au declarat că aeronava implicată, sâmbătă, în incidentul de la Timişoara a lovit, în decembrie 2006, pe Aeroportul din Bacău, un cal, dar cu un alt tren de aterizare.
"Pe 5 decembrie 2006, o aeronavă care mergea la Timişoara, urmând să îşi continue cursa spre Dusseldorf, a lovit, cu trenul de aterizare lateral dreapta, un cal, la Bacău. Este vorba despre aceeaşi aeronavă implicată azi (sâmbătă - n.r.) în incidentul de la Timişoara, dar nu este vorba de aceeaşi defecţiune, pentru că astăzi a fost afectat trenul de aterizare din faţă. În plus, a zburat doi ani fără probleme. Asta înseamnă mai bine de 2.000 de ore de zbor", a declarat Paula Ardelean, vicepreşedinte comercial Carpatair.
Citeşte şi:
O comisie a MT va ancheta cazul incidentului aerian de la Timișoara
Peşedintele Carpatair: Suspectăm o defecţiune la trenul de aterizare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO