- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.06.2021, 23:50)
- Ramona Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocat: Refuzul angajatului de a lucra în regim de telemuncă nu poate fi sancţionat
Angajatul care refuză să lucreze în regim de telemuncă nu poate fi sancţionat, dacă nu există un acord deja semnat între el şi angajator, spune Roxana Abraşu, asociat manager în cadrul NNDKP Dreptul Muncii.
Urmărește
1291 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
„În România, legea spune că refuzul angajatului de a lucra în regim de telemuncă nu poate fi sancţionat. De asemenea, în cazul acesta, angajatorul nu poate decide unilateral ca angajatul să lucreze în regim remote. Dacă există un acord între părţi şi angajatul refuză să lucreze remote, sancţiunile ar fi unele disciplinare. Angajatul care refuză să lucreze remote nu poate fi concediat. Este important de menţionat că încălcarea acestor reguli ar putea duce la plata de daune semnificative pentru angajatorii care implementează munca remote fără să ia în considerarea prevederile legii”, a declarat Roxana Abraşu în cadrul conferinţei “What issues are companies facing during remote work?”, organizată de SEE Legal şi ALRUD Law Firm, conform ZF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
În România, cadrul legislativ care reglementează telemunca a impus un acord între angajat şi angajator în luarea deciziei de a lucra astfel, a adăugat ea.
„Avem un cadru legal în zona aceasta din 2018, deci de dinaintea pandemiei de COVID-19. În perioada iniţială a pandemiei, în starea de urgenţă, angajatorii au avut posibilitatea recunoscută de autorităţi de a implementa prin o decizie unilaterală munca remote. În acest moment, pentru că suntem în stare de alertă până în iulie, angajatorii implementează munca remote acolo unde natura activităţii lor o permite. Angajatorii trebuie să se supună legii care spune că fie contractul de muncă, fie actul adiţional unui contract de muncă să prevadă un set minim de reguli pentru a fi observate atât de angajat, cât şi de angajator”, a explicat Roxana Abraşu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Problemele de la locul de muncă. Un sfert dintre angajaţi au avut dispute cu personalul IT - STUDIU
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”