- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocată dâmboviţeană deferită justiţiei de DNA pentru 45 de fapte de corupţie
O avocată din Baroul Dâmboviţa şi complicea sa au fost deferite justiţiei de procurorii anticorupţie care le acuză de 45, respectiv 44 de fapte de trafic de influenţă după ce au cerut şi primit de la tot atâtea persoane bani cu promisiunea exercitării de influenţă asupra unor funcţionari ANL.
Procurorii anticorupţie au deferit-o justiţiei pe avocata dâmboviţeană Adriana Stănoaia, în stare de arest preventiv, pe care o acuză de 45 de acte materialede de trafic de influenţă, fapta fiind astfel în fomă continuată, situaţie agravantă.
Alături de aceasta a fost trimisă în judecată pi Alexandra Radu, acuzată de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, 44 de acte materiale.
În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii anticorupţie arată că, în perioada august 2008 - septembrie 2009, avocata Adriana Stănoaia a pretins şi a primit de la un număr de 45 de persoane, toate denunţătoare în cauză, sume cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro.
Potrivit anchetatorilor, banii au fost pretinşi atât personal cât şi prin intermediul complicei sale, Alexandra Radu. În schimbul acestor bani, avocata le-a promis tuturor acestor persoane că, prin influenţa pe care afirma că o are asupra funcţionarilor ANL Bucureşti - sector 6, le poate facilita obţinerea cu prioritate a unor locuinţe în cartierul ANL Brâncuşi.
Iniţial, mai notează procurorii, Stănoaia le pretindea denunţătorilor câte 1.500 de euro, urmând ca suma de 1.000 de euro să îi fie remisă la predarea locuinţei. Niciunui denunţător nu i s-a repartizat locuinţă ANL, mai arată anchetatorii anticorupţie.
Rolul Alexandrei Radu era de a identifica potenţialii clienţi, de a le prezenta modul în care se formează dosarul ce trebuia depus la ANL, de a prelua banii şi de a îi remite avocatei Stănoaia, precum şi de a intermedia întâlnirile dintre aceasta şi cei care doreau să o cunoască personal.
Pentru recuperarea sumelor date de denunţători, procurorii au pus sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând avocatei.
În 16 mai 2011, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă pe numele acesteia pe termen de 29 de zile.
În acest dosar procurorii au colaborat cu ofiţeri de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului de Interne.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO