- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocaţi în cazul Hayssam: S-a creat un trend din condamnarea lui Hayssam
Avocaţii din dosarul privind fuga din România a lui Omar Hayssam acuză că la Curtea de Apel Bucureşti s-a creat "un trend" în ceea ce priveşte condamnarea lui Hayssam, precum şi faptul că judecătoarea refuză să se abţină, deşi ea "l-a arestat în miez de noapte", pe sirian.
Avocaţi în cazul Hayssam: S-a creat un trend din condamnarea lui Hayssam (Imagine: Mediafax Foto)
Instanţa supremă a rămas în pronunţare, marţi, pe o cerere de strămutare formulată de fraţii lui Hayssam, Mukhles şi Mahmoud Omar, prin care au cerut ca dosarul în care sunt judecaţi în legătură cu fuga lui Omar Hayssam să fie trimis la o altă curte de apel din ţară.
Principalul motiv invocat de apărători la termenul de marţi a fost faptul că judecătoarea de la Curtea de Apel Bucureşti, Elena Adriana Băjan, cea care judecă în prezent dosarul privind fuga lui Hayssam, a refuzat să se abţină în acest proces, după ce a fost sesizată de avocaţi că tot ea a emis şi un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru sirian, în anul 2005.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Un alt motiv invocat de apărători este acela că judecătoarea ar fi "rău intenţionată", motivul reprezentându-l faptul că de la momentul de la care i s-a atras atenţia că se află în incompatibilitate, a respins toate cererile făcute de apărătorii din dosarul privind fuga lui Hayssam, printre care şi 16 excepţii procedurale.
Astfel, avocatul lui Omar Hayssam, Ion Cazacu, le-a spus magistraţilor instanţei supreme că judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti, Adriana Elena Băjan, are o atitudine "prea rigidă" şi că "îi este frică să nu fie acuzată de tergiversarea cauzei". Avocatul a mai precizat că "atmosfera de acolo (Curtea de Apel Bucureşti - n.r) nu este una propice pentru o judecată dreaptă".
Şi avocatul fraţilor lui Omar Hayssam, Cornel Cosovanu, a arătat că magistratul care judecă dosarul privind fuga sirianului merge pe linia unui "trend" creat la Curtea de Apel Bucureşti în ceea ce priveşte persoana lui Omar Hayssam, apropiaţii acestuia sau societăţile unde este acţionar. Cosovanu le-a arătat magistraţilor că toate dosarele care l-au vizat direct şi indirect pe Hayssam sau pe membrii familiei acestuia s-au soluţionat în mod negativ, lucru care ar fi dus la "modelarea unui trend în ceea ce îl priveşte pe acesta".
"Adriana Elena Băjan a decis în 2005, la miez de noapte, fiind judecătoare tot la Curtea de Apel Bucureşti, arestarea, pe un al treilea mandat, a lui Hayssam. Păi ea este în incompatibilitate. S-au făcut 3 cereri de recuzare. Două dintre ele au fost judecate pe judecătorul Marin Cârcel şi respinse. A treia a fost judecată de magistratul Petre Popescu şi a fost respinsă fără o minimă motivare", le-a explicat Cosovanu magistraţilor.
Pentru toate aceste susţineri, avocaţii au le-au cerut magistraţilor instanţei supreme să admită cererea de strămutare şi să stabilească o altă curte de apel din ţară la care să fie trimis dosarul. În plus avocaţii au cerut ca instanţa supremă să anuleze toate actele de cercetare judecătorească făcute până în prezent în acest dosar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36