Avocaţii lui Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului cu Bogdan Popa, în dosarul de corupţie

Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.

Urmărește
496 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului cu Bogdan Popa, în dosarul de corupţie

Sorin Oprescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Cerem audierea a şase martori pe situaţia de fapt, reaudierea unui martor întrucât declaraţiile sale sunt în opinia apărării insuficiente în raport de situaţia de fapt reţinută de procurori şi confruntare cu inculpatul denunţător Bogdan Popa, întrucât între declaraţiile domnului Oprescu, date în faţa judecătorului de drepturi şi libertăti de la Curtea de Apel Bucureşti, şi ale lui Bogdan Popa sunt contradicţii", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit avocaţilor, cererea este formulată, dar nu a fost depusă luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru că nu a fost văzută şi de primarul Sorin Oprescu.

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat că apărarea formulează  cererea de probe, legale şi pertinente, în aflarea adevărului, cu părţi cu care "există contradicţii în acest moment".

Avocatul a precizat că cererea nu i-a fost încă prezentată lui Sorin Oprescu, pentru că medicii le-au cerut să-l menajeze şi să nu discute despre dosarul în care este cercetat.

"Dânsul este acolo (la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, n.r.) arestat, am formulat o cerere de grefă, care a fost în final aprobată. Doctorii care îl aveau sub supraveghere în cursul zilei de ieri (duminică, n.r.) ne-au permisă să luăm legătura cu el doar două sau trei minue, câte o persoană şi să nu purtăm discuţii care să nu-l menajeze, respectiv să nu discutăm despre dosar", a precizat Mocanu.

În ce priveşte starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, avocatul a spus că doar medicii pot decide cât de gravă este, precizând că s-au solicitat de urgenţă toate acele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigaţii, şi de la Spitalul Elias.

Despre coronarografia la care a fost supus luni Sorin Oprescu, avocatul a spus: "Este vorba de o pseudo-operaţie, pentru că discutăm de o investigaţie care durează undeva la şase-şapte ore şi care necesită un timp de refacere, de convalescenţă ulterior, pentru că doar aşa se poate analiza şi afla dacă există unul dintre cele două stenturi înfundate sau o altă venă înfundată şi pentru a putea fi stabilizat din punct de vedere medical".

Avocatul a precizat că nu poate spune când va fi dus Oprescu înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, decizie care probabil va fi luată în funcţie de ce stabileşte echipa medicală de la Spitalul Universitar cu privire la starea de sănătate a edilului.

În ce priveşte contestaţia de la Curtea de Apel Bucureşti, formulată după ce Tribunalul Capitalei a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlui judiciar sau cu arestul la domiciliu, avocatul a spus că edilul a arătat că vrea să participe, dar dacă nu va putea să fie prezent, din motive obiective, fiind internat în spital, judecata va avea loc şi în lipsa clientului său.

Sorin Oprescu a fost supus, luni, unei coronarografii, o investigaţie necesară în cazul în care medicii constată că sunt semne că ar exista probleme mai grave, au declarat surse medicale.

Primarul suspendat al Capitalei a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, unde este păzit de trei agenţi, conform surselor medicale.

Medicii specialişti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

"Nu ştiu ce investigaţii s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigaţii neinvazive: EKG, investigaţii imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii şi stabilirea valorilor zahărului in sânge", a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Mircea Cinteză a spus că o coronarografie se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El, având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară şi diabet, în astfel de situaţii există opinii ale celor specializaţi şi aceşti medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situaţia fiecărui pacient", a adăugat profesorul doctor Mircea Cineză.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici