Avocatul Elenei Udrea: Se aşteaptă desecretizarea unui raport SPP în cazul clientei mele

Avocatul Elenei Udrea Marius Striblea a declarat luni că atât apărarea, cât şi acuzarea aşteaptă desecretizarea unui raport al SPP din perioada în care serviciul s-a ocupat de paza fostului ministru şi că declaraţiile din confruntarea clientei sale cu denunţătorii îi sunt favorabile acesteia.

Urmărește
1515 afișări
Imaginea articolului Avocatul Elenei Udrea: Se aşteaptă desecretizarea unui raport SPP în cazul clientei mele

Elena Udrea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a dezbătut, luni, propunerea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul Elenei Udrea, dar şi a măsurilor luate în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute".

La termenul de luni au fost chemaţi la instanţă toţi inculpaţii din acest caz care au măsuri preventive, iar procesul s-a judecat cu uşile închise.

Procesul a durat peste şapte ore, timp în care au fost ascultaţi inculpaţii care au dorit să dea declaraţii, procurorii DNA şi-au susţinut referatul, iar avocaţii şi-au prezentat pledoariile pentru lăsarea în libertate a clienţilor lor.

La finalul şedinţei de judecată unul dintre avocaţii Elenei Udrea, Marius Striblea, a arătat că principalele argumente aduse de apărarea acesteia au fost acelea că în dosarul Microsoft judecătorii au anulat o bună parte dintre acuzaţiile procurorilor, iar în dosarul Gala Bute declaraţiile martorilor şi deţinutărorilor la confruntarea cu clineta sa ar fi fost în favoarea Elenei Udrea.

Avocatul a mai menţionat că judecătorul de caz a fost destul de interesat de rezultatul confruntărilor dintre Udrea, denunţători şi martori şi că o bună parte a pledoariei s-a axat pe acesta.

"Am cerut şi la DNA înregistrarea audio-video a confruntărilor pentru a se vedea în final că rezultatul final al acestora a fost în favoarea doamnei Udrea. La DNA s-au pus sute de întrebări şi s-au dat sute de răspunsuri. Patru sau cinci întrebări au fost refuzate, dar şi ele au fost consemnate în procesul verbal de confruntare. Procurorii au prezentat în referatul lor doar acele lucruri care le-au convenit", a arătat Striblea.

Avocatul a menţionat că în cele 26 de zile de când Udrea este arestată în acest caz anchetatorii nu au mai administrat probe noi, în afara răspunsului ministerului care a fost condus de Udrea, în care se arăta că nu s-a ţinut o evidenţă a intrărilor şi ieşirilor ministrului pentru că normele nu prevedeau acest lucru.

Totodată, atât apărarea, cât şi acuzarea aşteaptă desecretizarea unui raport al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), de când Udrea era ministru.

El a mai răspuns, la întrebările jurnaliştilor, că Elena Udrea şi-a iertat denunţătorii, ea având "o fire puternică".

Instanţa supremă a rămas în pronunţare în cazul propunerii de prelungire a arestării preventive făcute de DNA pe numele Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost adusă, joi, din arest la DNA, pentru a fi confruntată, la cererea ei, cu denunţătorii Ştefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia şi Adrian Gărdean.

Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici