Avocatul Elenei Udrea: Vîntu nu a depus nicio probă care să dovedească prejudiciul material
Avocatul care o apără pe Elena Udrea în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro pentru afirmaţii calomnioase a spus, luni, la Tribunalul Bucureşti că singura probă adusă în acest dosar este un extras de pe blogul personal al ministrului Dezvoltării Regionale.
Avocatul Elenei Udrea: Vîntu nu a depus nicio probă care să dovedească prejudiciul material (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
La termenul de luni al procesului, avocatul Elenei Udrea a arătat instanţei că Sorin Ovidiu Vîntu a depus doar o singură probă, respectiv un extras de pe blogul personal al ministrului Dezvoltării Regionale, care conţine afirmaţiile pe care el le găseşte calomnioase.
"La dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a depus doar un extras din pagina de blog a Elenei Udrea", a arătat avocatul ministrului.
El a explicat şi motivele pentru care Elena Udrea a scris despre Sorin Ovidiu Vîntu pe blog: "Au existat la acea vreme o serie de articole de presă, atât pe publicaţia Jurnalul Naţional, cât şi la Realitatea TV, privind un pretins complot al Elenei Udrea la deturnarea candidaturii lui Vasile Blaga la funcţia din PDL", a explicat avocatul, arătând în continuare că ministrul "a simţit nevoia unor luări de poziţie publică".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Avocatul Elenei Udrea a mai arătat că "este dreptul legitim al unei persoane de a se apăra", el explicând că "a fost vorba de o dispută publică ce s-a înscris în limitele normelor legale interne şi internaţionale".
"Nu există astfel nicio urmă de probă privind prejudiciul material provocat de afirmaţiile clientei mele care să atragă cu sine şi incriminarea acestei în cadrul unei acţiuni civile delictuale", a conchis avocatul în faţa instanţei.
Avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu a cerut instanţei să admită acţiunea aşa cum a fost formulată de clientul său.
Instanţa Tribunalului Bucureşti va da pronunţarea în acest dosar peste o săptămână, pentru ca avocaţii celor două părţi să poată depune documente şi înscrisuri.
În 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a acţionat-o în instanţă pe Elena Udrea, într-un dosar care are ca obiect răspunderea civilă delictuală, daunele solicitate fiind de un milion de euro. În 2011, toate cele trei termene de judecată au fost amânate, dezbaterile fiind reluate în 28 noiembrie.
Sorin Ovidiu Vîntu l-a acţionat în judecată şi pe Emil Boc, dosarul fiind înregistrat tot în 15 octombrie 2010. Vîntu îi cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzaţiile aduse cu privire la cazul FNI şi de o eventuală implicare într-o lovitură de stat.
Ultimul termen în dosarul Vîntu - Boc a avut loc în 22 noiembrie, când instanţa Tribunalului Bucureşti l-a audiat pe premier. Judecătorul a amânat cu o săptămână pronunţarea în această cauză.
Emil Boc a răspuns mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu.
"Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică", a spus Boc, răspunzând astfel întrebării judecătorului referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică.
Premierul a mai susţinut că este un act de notorietate şi că figurează în interceptările dosarului lui Vîntu că acesta a afirmat că s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.
Răspunzând unei întrebări depuse la dosar de avocaţii lui Vîntu legate de lecţii de morală fără menţionarea păgubiţilor FNI, Boc a răspuns că a făcut doar afirmaţia că pe unele posturi TV nu se reiau informaţii de interes public despre păgubiţii FNI. "Am spus că statul prin AVAS a plătit o sută de milioane de euro păgubiţilor FNI", a declarat premierul în faţa instanţei.
Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el. "Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investittorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui", a răspuns primul ministru.
Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost prezent în sala de judecată, el declarând, la Antena 3, că acuzaţiile lui Emil Boc că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat sunt extrem de periculoase, dar că ar putea renunţa la daunele de un milion de euro dacă premierul recunoaşte că afirmaţiile făcute sunt "o figură de stil".
"Mi s-a pus în sarcină că aş fi organizat sau încercat să organizez o lovitură de stat. Este extrem de periculoasă, care se poate încadra în alte categorii infracţionale decât cele care mi s-au pus în sarcină", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.
Sorin Ovidiu Vîntu l-a dat în judecată şi pe Traian Băsescu, acţiunea fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti în august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembrie, instanţa a stabilit amânarea cauzei până la 17 februarie 2012. Şi în acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO