- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocatul fraţilor Cămătaru a fost reţinut şi încarcerat în Penitenciarul Rahova
Avocatul fraţilor Cămătarul, Mihai Costea, condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei vechi, a fost reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, fiind încarcerat în Penitenciarul Rahova.
Avocatul fraţilor Cămătaru a fost reţinut şi încarcerat în Penitenciarul Rahova (Imagine: Mediafax Foto)
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, marţi, că Mihai Costea a fost găsit de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri, vineri, la locuinţa acestuia situată pe strada Epureşti, din sectorul 1 al Capitalei.
El a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova, având de ispăşit o pedeaspă de 13 ani de închisoare pentru înşelăciune.
Mihai Costea a fost dat în urmărire în 14 iulie, după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în executare sentinţa instanţei supreme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
În aprilie 2005, avocatul Mihai Costea a fost trimis în judecată, alături de alte două persoane, de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.
În perioada 1998-2001, cei trei învinuiţi au utilizat acte false şi au recurs la martori mincinoşi pentru a obţine trei imobile amplasate în zona centrală a Capitalei (două pe strada Speranţei şi unul pe strada Radu Beller), două din ele fiind apoi vândute.
Astfel, în 22 iunie 2006, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Paul Tănăsescu la şapte ani de închisoare, Eugen Scarlat la 12 ani de închisoare şi pe avocatul din cadrul Baroului Bucureşti Mihai Costea la 13 ani de închisoare.
La sfârşitul lunii martie 2007, în urma contestaţiei părţilor, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate acţiunile declarate de procurori şi inculpaţi.
În 9 iulie 2008 judecătorii Instanţei Supreme au admis în parte recursul formulat de procurori, au încetat procesul faţă de Paul Tănăsescu, după ce s-a constatat că acesta a decedat între timp, şi l-a condamnat pe avocatul fraţilor Cămătaru la o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus un spor de pedeapsă de un an.
Faţă de cel de al treilea inculpat din proces, Eugen Scarlat, judecătorii au menţinut decizia dată la Tribunalul Bucureşti, respectiv de 12 ani de închisoare.
În 5 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins şi ultima cale de atac, contestaţia în anulare, înaintată de avocatul Mihai Costea.
Deşi era dat urmărire încă din iulie, Costea a depus noi acţiuni la Tribunalul Bucureşti, o contestaţie la executarea deciziei de încarcerare şi o cerere de amânare a executării pedepsei.
Tribunalul Bucureşti a amânat, săptămâna trecută, pentru 18 decembrie, judecarea contestaţiei la executarea sentinţei de încarcerare, în timp ce noua cerere de amânare a pedepsei se va judeca în 11 decembrie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian