Avocatul fraţilor Cămătaru rămâne cu pedeapsa de 13 ani de detenţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, marţi seara, contestaţia în anulare a avocatului Mihai Costea - apărător al fraţilor Cămătaru - referitoare la executarea pedepsei de 13 ani de închisoare la cât a fost condamnat.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Avocatul fraţilor Cămătaru rămâne cu pedeapsa de 13 ani de detenţie

Avocatul fraţilor Cămătaru rămâne cu pedeapsa de 13 ani de detenţie (Imagine: Mediafax Foto)

Mihai Costea a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei vechi, avocatul nefiind de găsit după ce s-a pronunţat sentinţa, în schimb, în numele său, a fost formulată o contestaţie în anulare la ICCJ.

În 14 iulie, Costea a fost dat în urmărire, după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în executare sentinţa instanţei supreme.

În perioada 1998-2001, avocatul, alături de alte două persoane, a utilizat acte false şi a recurs la martori mincinoşi pentru a obţine trei imobile amplasate în zona centrală a Capitalei (două pe strada Speranţei şi unul pe strada Radu Beller), două din ele fiind apoi vândute.

În aprilie 2005, avocatul Mihai Costea a fost trimis în judecată, de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

În 22 iunie 2006, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Paul Tănăsescu la şapte ani de închisoare, pe Eugen Scarlat la 12 ani de închisoare şi pe avocatul din cadrul Baroului Bucureşti Mihai Costea la 13 ani de închisoare.

La sfârşitul lunii martie 2007, în urma contestaţiei părţilor, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate acţiunile declarate de procurori şi inculpaţi.

Ulterior, în 9 iulie 2008, judecătorii instanţei supreme au admis recursul formulat de procurori, au încetat procesul faţă de Paul Tănăsescu, după ce s-a constatat că acesta a decedat între timp, şi l-a condamnat pe avocatul fraţilor Cămătaru la o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus un spor de pedeapsă de un an. Faţă de cel de al treilea inculpat din proces, Eugen Scarlat, judecătorii au menţinut decizia dată la Tribunalul Bucureşti, respectiv de 12 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici