Avocatul lui Chelu: Asistăm la o provocare poliţienească, denunţătorul Fătuloiu provoacă

Avocatul omului de afaceri Cătălin Chelu a invocat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, faptul că în cazul "mitei de la MAI" s-au derulat fapte de instigare şi provocare de către denunţătorul din dosar, chestorul Dan Fătuloiu, şi că anchetatorii DNA nu au intervenit la timp, deşi era cazul.

Urmărește
85 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Chelu: Asistăm la o provocare poliţienească, denunţătorul Fătuloiu provoacă

Avocatul lui Chelu: Asistăm la o provocare poliţienească, denunţătorul Fătuloiu provoacă

Avocatul lui Cătălin Chelu - arestat preventiv în cazul "mită la MAI" -, a susţinut, joi, în faţa judecătorilor, cu ocazia dezbaterii contestaţiilor privind arestările din acest caz, că omul de afaceri gălăţean ar fi victima unei "instigări poliţieneşti" pusă la cale de chestorul de poliţie, despre care a arătat că a demarat verificările clientului său la scurt timp după ce acesta a preluat Combinatul Alprom.

Avocatul Romeo Cosma, apărătorul lui Cătălin Chelu, a afirmat că "asistă la o provocare poliţienească", în sensul că din interceptările ambientale şi telefonice, depuse până la acest moment al anchetei la dosarul cauzei, nu ar rezulta decât faptul că omul de afaceri a acceptat să dea mită doar după ce secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a cerut acest lucru.

Avocatul a mai arătat că în acest caz urmărirea penală a fost declanşată în 11 noiembrie şi că în perioada 12 august - 11 noiembrie tot ce au adunat procurorii ca şi probe reprezintă acte premergătoare, care nu ar avea putere probatorie.

Avocatul a spus că, din august până în noiembrie, "a existat cel puţin un moment când se poate discuta despre probarea unei infracţiuni în formă continuată", caz în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu ar fi intervenit, deşi era cazul. "De ce DNA nu a luat atitudine atunci?", a susţinut avocatul.

Referitor la probe, apărătorul omului de afaceri a afirmat că din tot ce există la acest moment la dosar "nu reiese de nicăieri" că cel pe care îl apără să fi avut iniţiativa oferirii mitei chestorului Fătuloiu.

"Probele sunt incomplete la acest moment al anchetei. Judecătorului i-a fost prezentată o situaţie trunchiată. Se observă foarte clar cum denunţătorul (chestorul Dan Valentin Fătuloiu - n.r.) îl provoacă pe clientul meu. Avem discuţii clare, dintre Chelu şi Fătuloiu, când acesta din urmă îl intreabă pe clientul meu: «Mi-ai adus banii?»; al meu: «Nu ţi-am adus niciun ban!»; Fătuloiu: «Uite, aici pe masă sunt douăzeci de dosare (referindu-se la dosarele pe numele lui Chelu aflate în lucru - n.r)», la care clinetul meu îi arată explicit chestroului că pe el nu-l interesează niciun dosar", a explicat avocatul judecătorilor, adăugând că procurorii anticorupţie ar fi început la aproape trei luni, de la momentul denunţurilor (10 august-n.r.), urmărirea penală, "tocmai în speranţa ca Chelu să accepte într-un final".

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, joi, contestaţiile lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea faţă de deciziile de arestare preventivă a lor pentru 29 de zile în dosarul "mită la MAI", urmând să se pronunţe în acest caz.

Tribunalul Bucureşti a decis, duminică dimineaţă, arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea. Sentinţa a fost atacată de cei patru cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să decidă dacă aceştia rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Fătuloiu a fost demis marţi din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, la propunerea ministrului Traian Igaş.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, după ce ar fi încercat să îi ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici