- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocatul lui Gutău: Plicul cu probe a ajuns desigilat la ICCJ, instanţa a comis vicii procedurale
Avocatul lui Mircia Gutău susţine că plicul cu probe a ajuns desigilat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie iar acestea ar fi putut fi denaturate, precizând că instanţa supremă a comis mai multe vicii procedurale atunci când a decis rejudecarea cauzei şi condamnarea celor doi foşti edili vâlceni.
Avocatul lui Gutău: Plicul cu probe a ajuns desigilat la ICCJ, instanţa a comis vicii procedurale (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)
Veronel Rădulescu, avocatul fostului primar al municipiului Râmnicu Vâlcealui, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că instanţa supremă a comis o serie de vicii procedurale, precum lipsa citării martorului denunţător din proces în vederea audierii.
Apărătorul lui Gutău a explicat că instanţa a amânat succesiv de două ori judecare procesului, în lunile noiembrie şi decembrie 2009, din motive obiective. Avocatul a mai arătat că instanţa supremă nu putea rejudeca în vederea condamnării, potrivit normelor legale în vigoare, decât dacă era dispusă să reia administrarea probelor din dosar şi audierea inculpaţilor şi a denunţătorului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Rădulescu a spus că instanţa supremă i-a întrebat pe fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu dacă vor să dea declaraţie doar la termenul de judecată din luna noiembrie, dată la care procesul oricum s-a amânat din cauza unor motive obiective invocate de DNA. Avocatul a precizat că ulterior, la termenul din ianuarie 2010, instanţa supremă a decis să nu-i mai audieze pe Gutău şi Dicu şi că nu l-a citat pentru audiere nici pe martorul denunţător Constantin Popescu.
Avocatul lui Gutău a adăugat că instanţa supremă ar fi contrazis normele de procedură penală care arată că, în situaţia în care se decide reţinerea cauzei pentru rejudecare atunci când două instanţe inferioare decid achitarea, trebuie obligatoriu readministrat şi reverificat întreg probatoriul acumulat atât pe parcursul urmăririi penale, cât şi în faza cercetării judecătoreşti.
Totodată, avocatul lui Gutău a precizat că atunci când dosarul a ajuns la instanţa supremă, potrivit fişei de primire, plicul cu probe audio şi video ar fi venit desigilat, arătând că, "practic, dacă cineva vroia putea contraface probele".
Avocatul a mai spus că instanţa era obligată, în cazul rejudecării, să acorde un nou termen de judecată, termen în care să-i audieze pe inculpaţi şi pe denunţător, precum şi să revadă probele.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO