- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.01.2018, 15:31)
- Mihaela Gidei , Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocatul lui Mazăre explică de ce fostul primar al Constanţei este în Madagascar: Dosarele, o acţiune pentru a îl destabiliza juridic/ Mandatul de ARESTARE în lipsă rămâne în vigoare
Avocatul lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru, a susţinut, luni, în faţa magistraţilor de la ICCJ, contestaţia la decizia de arestare preventivă, susţinând că cele opt dosare penale în care clientul său este implicat par a fi o acţiune de a-l destabiliza juridic.
Urmărește
590 afișări
Instanţa supremă a respins, luni, contestaţia formulată de Radu Mazăre la decizia emiterii unui mandat de arestare preventivă în lipsă. Astfel, fostul primar al Constanţei poate fi dat în urmărire internaţională.
„Are opt dosare. De aceea, Mazăre a putut interpeta că organele judiciare au întrecut o limită şi au ieşit din obiectivitate, trecând pe tărâmul subiectivismului juridic. Pare că e o acţiune concertată pentr a-l destabiliza juridic. De aici, Mazăre s-a gândit că e necesar să ceară protecţia jurică altui stat, că e Madagascar, Nigeria sau Elveţia. (...) Mazăre a simţit că nu mai poate să facă faţă acestor acţiuni penale simultane”, a spus avocatul Tiberius Bărbăcioru, în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
În replică, procurorul de şedinţă a cerut respingerea contestaţiei avocatului, precizând că Mazăre a avut o conduită de sfidare a ÎCCJ.
„Conduita inculpatului este una de sfidare a ICCJ, dar şi a tuturor cetăţenilor care vin la organele de supraveghere şi la ICCJ. Prin atitudinea sa, Radu Mazăre se consideră mai presus de lege. El trimite un mesaj, o scrisoare prin care spune că se va prezenta atunci când va exista o justiţie reală. Ce ar trebui să facem? Să aşteptăm ca domnul Mazăre să se întoarcă în România, să nu se mai simtă destabilizat juridic? (…) Ne confruntăm cu un fenomen destul de periculos, tendinţa generalizată pe zi ce trece de sustragere de la judecată a tot mai mulţi inculpaţi. Acest lucru ar trebui să dea de gândit atât legiuitorului, pentru o eventuala modificare legislativă, cât şi instanţelor care analizează menţinerea măsurilor pentru inculpaţi vizaţi de mai multe dosare”, a spus procurorul.
La ieşirea din sala de judecată, avocatul lui fostului primar al Constanţei a declarat jurnaliştilor că Radu Mazăre se va întoarce în ţară dacă va primi o soluţie de achitare.
"Categoric că poate să existe această posibilitate. Este foarte fezabil argumentul achitării. Dacă domnul Radu Mazăre va fi achitat va exista extrem de mare posibilitatea ca dânsul să se întoarcă în ţară. Există motive obiective ce îi pot crea domniei sale impresia că domnia sa e din punct de vedere judiciar o ţintă ieşită din tiparul obiectiv", a spus avocatul Tiberius Bărbăcioru.
Instanţa supremă a admis, în 10 ianuarie, cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre cu un mandat de arestare în lipsă, având în vedere că fostul primar a plecat în Madagascar.
DNA a susţinut la acea vreme că lipsa nejustificată de la poliţie, din 30 decembrie 2017, echivalează cu încălcarea controlului judiciar, solicitându-se astfel înlocuirea cu arestarea preventivă.
"Constatările făcute de către organele de poliţie dovedesc atât conduita generală, guvernată de rea-credinţă, a inculpatului în raport cu activitatea de supraveghere exercitată asupra sa, dar şi riscul sustragerii acestuia de la răspundere penală prin părăsirea teritoriului ţării (faptul că investigaţiile efectuate de către organele de poliţie au relevat că acesta se află în Republica Madagascar, prezentând relevanţă sub acest aspect, al intenţiei sustragerii acestuia de la răspundere penală)", se arată în cererea înaintată de DNA instanţei.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe