- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Baby boom” la final de pandemie. Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de gravide, din ultimii 5 ani
Marea Britanie înregistrează un boom de femei însărcinate, însă informaţiile sugerează că, la sfârşitul pandemiei, va exista un nou „baby boom” în mai multe ţări.
O creştere a naşterilor apare adesea după evenimente tragice: numărul copiilor a crescut după cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi după moartea prinţesei Diana şi tsunami-ul din 2004, din Oceanul Indian, scrie La Stampa.
La începutul anului trecut, primul an de epidemie, numărul naşterilor a scăzut dramatic în toată Europa. Dar acum, statisticile britanice indică altceva: numărul femeilor care au rezervat o vizită prenatală este cel mai mare din ultimii cinci ani şi toate informaţiile sugerează că, la sfârşitul pandemiei, va exista un nou baby boom în multe ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În primele luni în care vieţile noastre s-au schimbat din cauza COVID-19, s-au răspândit frica şi incertitudinea. Însă, spre sfârşitul anului trecut, pare că a început să revină optimismul, datorită vaccinurilor, moment care a dus şi la o creştere semnificativă a numărului de femei care aşteaptă un copil.
Serviciul Naţional din Marea Britanie adună date despre femeile care îşi rezervă prima vizită prenatală din 2015. Prima discuţie cu o moaşă are loc, în general, între 8 şi 12 săptămâni de sarcină. În mai 2020, s-au înregistrat 50.965 de rezervări, în scădere cu 10,4% faţă de anul precedent. Dar încă din septembrie cifrele au crescut semnificativ, cu 58.135 de rezervări, cel mai mare număr pentru luna respectivă din 2015 şi în creştere cu 6,8% faţă de anul 2019.
Tendinţa a continuat în ultimele trei luni ale anului 2020, cu o creştere de 11,1% faţă de anul precedent.
În multe ţări, numărul naşterilor a scăzut drastic în 2020, din cauza pandemiei: în Spania cu 20,4%, iar naşterile au atins cel mai scăzut nivel din 1941. În Italia a avut loc o scădere de 21,6%, în Franţa cu 13,3%, iar în Statele Unite, California a înregistrat o scădere de 10,2% în decembrie 2020, comparativ cu 2019.
„Creşterea de acum s-ar putea datora multor aspecte", a declarat pentru Guardian Birte Harlev-Lam, directorul executiv al Colegiului Regal al Moaşelor. Pandemia a permis multor oameni să-şi adapteze stilul de viaţă într-un ritm mai lent, munca de acasă le-a permis, de asemenea, să petreacă mult mai mult timp cu familiile şi astfel să ia în considerare un copil.
În schimb, pandemia ar fi putut să scadă rata de fertilitate în rândul tinerilor, atât din cauza posibilităţii reduse de socializare, cât şi din cauza incertitudinii economice, aşa cum s-a întâmplat deja la recesiunea din 2008. Familiile de vârstă mijlocie vor provoca, aşadar, noul „baby boom”, pentru că se bucură de mai multă siguranţă şi stabilitate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36