- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BAC 2008: Prima probă scrisă, primul scandal
Preşedintele AEACE, Gheorghe Rădulescu, membru într-una din comisiile de corectare a lucrările de bacalaureat din Capitală, spune că a fost retras din comisia respectivă după ce a reclamat că zeci de lucrări de la proba scrisă de limba română erau identice, copiate după cărţi cu rezolvări.
BAC 2008: Prima probă scrisă, primul scandal (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Agenţiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei (AEACE), care a făcut parte din comisia 128 de corectare din Bucureşti, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că "a fost trimis acasă" de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti după ce a anunţat că aproximativ trei sferturi din lucrările corectate de el, 50-60, sunt identice, "trase la xerox" după cărţile cu subiecte rezolvate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Acesta a depus o cerere la preşedintele comisiei de corectare, spunând că a fost retras, iar în aceste condiţii nu poate nota lucrările copiate.
"Au copiat din cărţi, nu aveau timp să copieze unii de la alţii. Eu nu am notat decât lucrările care nu erau copiate, restul le-am lăsat fără notă. Să vedem cine îşi asumă răspunderea să dea notă acestor falsuri. Fenomenul este masiv, nu e un caz aparte la comisia unde am fost eu", a precizat Rădulescu.
Până la momentul transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti nu au putut fi contactaţi.
Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română, a avut loc vineri. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a anunţat, vineri seara, că peste 50 de candidaţi din toată ţara au fost eliminaţi de la aceast probă pentru că au fost prinşi copiind sau încercând să copieze.
Cei mai mulţi candidaţi eliminaţi sunt din Bucureşti (10), cinci sunt din Galaţi, câte patru din Braşov, Prahova şi Vaslui, câte trei din Dolj şi Olt, câte doi din Arad, Bihor, Dâmboviţa, Ialomiţa, Timiş, Vâlcea şi câte unul din Argeş, Călăraşi, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Telorman.
La proba scrisă de vineri au fost înscrişi 214.047 de candidaţi şi au fost prezenţi 212.703, respectiv 99,37 la sută dintre înscrişi.
Absenţi de la proba scrisă au fost 1.344 de candidaţi, dintre care 11 aveau situaţii speciale şi au primit subiecte de rezervă.
Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine, luni, proba scrisă la limbă maternă (C). În zilele următoare, respectiv 1 şi 2 iulie, se desfăşoară proba obligatorie a profilului (D) şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (E) - scrisă sau practică.
Ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisă sau practică, va avea loc joi, 3 iulie.
Comisia Naţională de examen va organiza în toate zilele în care sunt probe scrise, începând cu ora 8.55, şedinţe publice de extragere a variantei de subiect.
Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile.
Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.
Candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6 se consideră promovat la examenul de bacalaureat. În acest caz, candidatul este declarat "reuşit".
Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO