- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bac 2008: Variantele 66, 62 şi 1, pentru ultima probă
Candidaţii la examenul de bacalaureat susţin, joi, ultima probă, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, aceştia având de rezolvat varianta 66 pentru subiectul I, varianta 62 pentru subiectul al II-lea şi varianta 1 la subiectul al III-lea.
Bac 2008: Variantele 66, 62 şi 1, pentru ultima probă (Imagine: Mediafax Foto)
Variantele de subiect 66, 62 şi 1 extrase pentru proba de joi, ultima de la bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie, sunt valabile pentru absolvenţii promoţiei 2008 învăţământ de zi. Absolvenţii Seminarului teologic ortodox, cei din promoţiile anterioare, dar şi absolvenţii din acest an de la învăţământul seral şi fără frecvenţă vor avea de rezolvat numai subiectul cu numărul 66, întrucât ei au studiat după programele vechi.
Găseşti aici variantele extrase
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Peste 8 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Adrian Sârbu: Ca să-ţi ia votul, impostorii de partid se prefac că se ceartă. Se vor împăca şi vor conduce ţara împotriva ta! Ştii ce ai de făcut: TE DUCI ŞI PUI ŞTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL!
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, a spus că toate subiectele extrase pentru examenul de joi au fost traduse şi în limbile minorităţilor naţionale.
Candidaţii susţin test la Educaţie fizică, iar cei de la liceele militare, la disciplina pregătire militară. La proba de joi sunt 96 de discipline pentru absolvenţii promoţiei 2008. Pentru absolvenţii Seminarului teologic ortodox, cei din promoţiile anterioare, dar şi absolvenţii din acest an de la învăţământul seral şi fără frecvenţă sunt 67 de discipline.
Subiectele au fost extrase de secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, în cadrul şedinţei publice organizate la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în prezenţa membrilor comisiei naţionale de examen. După ce a fost anunţate variantele extrase, prin intermediul postului Radio România Actualităţi, comisiile de examen vor multiplica subiectele în număr egal cu al candidaţilor şi le vor distribui în săli.
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a reamintit candidaţilor şi profesorilor că au obligaţia să respecte metodologia de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului şi că există comisii paralele de supraveghere care verifică desfăşurarea corectă a examenului.
După probele orale au mai rămas în examen 210.773 de candidaţi.
Candidaţii pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora va avea loc în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.
Candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6 se consideră promovat la examenul de bacalaureat. În acest caz, candidatul este declarat "reuşit".
Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00. Cei care au fost eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este programată între 18 august şi 1 septembrie, la aceasta putând participa candidaţii care nu au promovat în sesiunea iunie-iulie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:42
-
astăzi, 19:35