BAC 2015. Patru licee din judeţul Braşov au avut promovabilitate de sută la sută la bacalaureat

Patru licee din judeţul Braşov au avut promovabilitate de sută la sută la bacalaureat, un singur candidat reuşind să obţină media 10, iar cele mai slabe rezultate se înregistrează la un liceu din Săcele şi la unul din Făgăraş, unde, în total, au luat examenul doar cinci elevi.

Urmărește
2650 afișări
Imaginea articolului BAC 2015. Patru licee din judeţul Braşov au avut promovabilitate de sută la sută la bacalaureat

BAC 2015. Rezultatele din judeţul BRAŞOV pe EDU.RO

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov, promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţ este de 78,74%, cu peste zece procente mai mare faţă de anul trecut, când a fost 68,22%, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La examenul de bacalaureat s-au înscris 3.573 de absolvenţi, iar din aceştia 3.452 s-au prezentat la examene, în timp ce 2.718 au obţinut medii peste 6.00. Doi candidaţi au fost eliminaţi din sala de examen după ce au încercat să copieze cu telefonul mobil sau fiţuici.

La fel ca anul trecut, şi în acest an, în judeţul Braşov, se înregistrează o singură medie de 10, care a fost obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional ”Unirea“ din Braşov.

Medii între 9.00 şi 9.99 au obţinut 646 de elevi, între 8.00 şi 8.99 - 796 absolvenţi, între 7.00 şi 7.99 - 694 elevi şi între 6.00 şi 6.99 - 581 candidaţi.

Patru licee braşovene au avut promovabilitate de sută la sută, fiind vorba despre Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna“ Braşov, Colegiul Naţional de Informatică ”Grigore Moisil“ Braşov, Liceul de Muzică ”Tudor Ciortea“ Braşov şi Liceul Teoretic "Ion Codru Draguşanu" din Victoria.

Anul trecut, doar la Colegiul ”Andrei Şaguna“ s-a înregistrat promovabilitate sută la sută.

La Colegiul Naţional ”Dr. I. Meşotă“ din Braşov, un singur elev nu a promovat examenul.

La popul opus, cele mai slabe rezultate sunt la Liceul Tehnologic ”Victor Jinga“ din Săcele, unde un singur elev a promovat, şi la Colegiul ”Aurel Vijoli“ din Făgăraş, cu patru elevi care au luat examenul.

Maria-Luiza Steinesz, eleva de la Colegiul Naţional ”Unirea” din Braşov, singura care a obţinut media 10 la bacalaureat, spune că îşi doreşte să rămână la Braşov alături de familie şi să se înscrie la Facultatea de Litere de la Universitatea ”Transilvania“, la secţia nou înfiinţată, română-chineză.

”Cred că este ceva de viitor, pentru că la Braşov vin tot mai mulţi investitori chinezi şi sper să lucrez ca traducător. Mă pasionează cultura chineză, deşi deocamdată nu am cunoştinţe vaste despre cultura lor, dar sper să le cumulez pe parcursul facultăţii. Sper că voi ajunge şi în China pentru că am prieteni care au fost acolo şi mi-au povestit numai lucruri frumoase“, a spus eleva.

Ea a mai spus că nu se aştepta să ia 10 pe line, dar ştia că o să promoveze cu o notă destul de mare, ”peste 9.50“, pentru că s-a pregătit din timp.

”Nu mă aşteptam să iau chair zece pe linie. Ştiam că voi lua note mari. Nu ţintesc perfecţiunea, dar mi-a plăcut întodeauna să dau ce am mai bun din mine şi să mă autodepăşesc“, a afirmat tânăra.

Ea a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a aflat rezultatul de la mama ei, care a reuşit să acceseze de dimineaţă site-ul Ministerului Educaţiei.

”Când a văzut că am luat 10 pe linie a început să plângă la telefon. Erau lacrimi de fericire, dar m-a impresionat foarte mult. A avut emoţii mai mari ca mine, mi-a fost alături în permanenţă şi ştiu că ar face orice pentru mine. De aceea mă bucur că am putut să o fac fericită“, a spus eleva.

Ea a avut şi un sfat pentru colegii mai mici care vor da anul viitor bacalaureatul. ”Ce pot să le spun colegilor mai mici este că bacalaureantul nu este greu, dar trebuie să te apuci din timp să te pregăteşti, dacă vrei să reuşeşti cu o notă foarte bună. Dacă înveţi pe ultima sută de metri, cu o lună înainte, nu ai cum să iei 10, ci doar prin muncă susţinută. Eu m-am apucat să mă pregătesc pentru Bac din clasa a X-a, uşor, din timp, fără stres. Altfel, ajungi ca în clasa a XII-a să te blochezi şi să intri în panică. Eu am ştiut dintotdeauna că doar prin muncă susţinută voi avea un rezultat foarte bun“, a mai spus ea.

Promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului este de 66,41% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (59,25%), cel mai ridicat nivel de promovare fiind în judeţele Cluj (82,18%) şi Braşov (78,74%), iar cel mai scăzut în Giurgiu (36,06%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici