- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (12.07.2019, 17:55)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BAC 2019 | Rezultatele finale, publicate cu o zi mai devreme/ Care a fost rata de promovare
Rezultatele finale obţinute de candidaţii care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019, au fost publicate vineri, 12 iulie, pe site-ul dedicat, respectiv bacalaureat.edu.ro, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.
Urmărește
2075 afișări
BAC 2019 | Rezultatele finale, publicate cu o zi mai devreme
Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă, vineri, că rezultatele finale, după contestaţii, obţinute de candidaţii care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019, au fost publicate vineri.
Astfel, elevii pot consulta ce note au obţinut la Bacalaureat pe adresa: http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx.
Publicarea acestor rezultate vine cu o zi mai devreme faţă de calendarul iniţial, care stabilea publicarea acestora sâmbătă, 13 iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În perioada 15-19 iunie, candidaţii se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Pe 26 iunie, acelaşi lucru îl pot face şi absolvenţii care au promovat examenele de corigenţe.
Rata de promovare înregistrată de absolvenţi este de 75,5%
Rata finală de promovare înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2018-2019 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019 este de 75,5%, anunţă Ministerul Educaţiei.
În raport cu rezultatele iniţiale, de 73,7%, se constată o creştere de 1,8%. Comparativ cu rezultatele finale din sesiunea iunie-iulie a anului trecut (74,7%), majorarea ratei finale din acest an - promoţia curentă - este de 0,8%.
După soluţionarea contestaţiilor, 89.215 candidaţi (din 129.167 prezenţi) au promovat examenul (în creştere de la 86.794 de candidaţi reuşiţi iniţial).
Rata de promovare a celor 16.722 de absolvenţi din promoţiile anterioare este de 26,1%.
Au fost depuse 47.999 de contestaţii: 18.954 la proba E)a), 449 la proba E)b), 15.478 la proba E)c) şi 13.118 la proba E)c). În medie, după reevaluarea lucrărilor contestate, notele au fost modificate cu până la 0,53 puncte: 0,58 puncte la proba E)a), 0,67 puncte la proba E)b), 0,46 puncte la proba E)c) şi 0,44 puncte la proba E)d).
S-au consemnat procente ridicate de promovare în: sectorul 4 al Capitalei (84,92%), judeţele Bacău (83,77%), Cluj (86,36%), Brăila (83,36%), Braşov (82,81%) şi Municipiul Bucureşti (82,78%), respectiv judeţele Sibiu (82,69%), Iaşi (82,38%), Galaţi (81,70%) şi Buzău (78,88%).
Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 84 de candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat.
Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.
Înscrierea candidaţilor pentru a doua sesiune se va derula între 15 şi 19 iulie. Candidaţii care promovează examenele de corigenţe se pot înscrie în data de 26 iulie.
Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 se vor desfăşura între 21 august şi 7 septembrie.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Încheierea mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE, marcată la Ateneul Român/ Viorica Dăncilă: Am luptat pentru o Uniune a tuturor/ Klaus Iohannis a lipsit de la eveniment
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe