- Home
- Social
- (29.06.2021, 09:00)
- Georgiana Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BAC 2021. A doua probă a examenului de Bacalaureat. Subiecte şi bareme MATEMATICĂ. Subiecte şi bareme ISTORIE
- Marţi, 29 iunie, va avea loc a doua probă de Bacalaureat – proba obligatorie a profilului.
- Astfel, absolvenţii de la profil real se pregătesc pentru proba la matematică, în timp ce absolvenţii de la profil uman se pregătesc pentru proba la istorie.
- Peste 133.000 de absolvenţi de liceu, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, s-au înscris la examen.
- Examenul durează trei ore.
- Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, pe baza actului de identitate.
Urmărește
2383 afișări
BAC 2021. Absolvenţii de liceu se pregătesc pentru proba obligatorie a profilului
- Baremul oficial publicat pe edu.ro pentru examenul la Matematică poate fi consultat AICI.
- Baremul oficial publicat pe edu.ro pentru examenul la Istorie poate fi consultat AICI.
UPDATE Subiectele primite la Matematică, la profilul real şi tehnologic, sunt:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
UPDATE. A început a doua probă a examenului de Bacalaureat 2021
Examenul de Bacalaureat 2021 continuă, marţi, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului, respectiv proba scrisă la matematică, pentru absolvenţii de profil real, şi proba scrisă la istorie, pentru absolvenţii de profil uman.
Miercuri urmează să se desfăşoare proba la alegere a profilului şi a specializării, iar ultima probă, respectiv proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi.
Examenul este organizat în 802 centre. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă.
În Bucureşti, peste 15.300 de candidaţi susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat.
BAC 2021. Afişarea rezultatelor
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie. Contestaţiile pot fi depuse sau transmise în aceeaşi zi, între orele 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Rezultatele finale vor fi făzute publice în data de 9 iulie. Afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi prenumelui candidatului, potrivit Ministerului Educaţiei.
Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până între orele 7:30 şi 8:30, pe baza buletinului.
BAC 2021. Reguli la examen, în pandemie
Potrivit Ministerului, în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri, iar în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă.
De asemenea, fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare, sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini, iar în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
„Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, a mai informat ministerul.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, a mai transmis Ministrul Educaţiei.
Ce subiecte au picat la matematică în 2020
Ce subiecte au picat la istorie în 2020
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe