- Home
- Social
- (29.06.2021, 09:00)
- Georgiana Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BAC 2021. A doua probă a examenului de Bacalaureat. Subiecte şi bareme MATEMATICĂ. Subiecte şi bareme ISTORIE
- Marţi, 29 iunie, va avea loc a doua probă de Bacalaureat – proba obligatorie a profilului.
- Astfel, absolvenţii de la profil real se pregătesc pentru proba la matematică, în timp ce absolvenţii de la profil uman se pregătesc pentru proba la istorie.
- Peste 133.000 de absolvenţi de liceu, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, s-au înscris la examen.
- Examenul durează trei ore.
- Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, pe baza actului de identitate.
Urmărește
2382 afișări
BAC 2021. Absolvenţii de liceu se pregătesc pentru proba obligatorie a profilului
- Baremul oficial publicat pe edu.ro pentru examenul la Matematică poate fi consultat AICI.
- Baremul oficial publicat pe edu.ro pentru examenul la Istorie poate fi consultat AICI.
UPDATE Subiectele primite la Matematică, la profilul real şi tehnologic, sunt:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
UPDATE. A început a doua probă a examenului de Bacalaureat 2021
Examenul de Bacalaureat 2021 continuă, marţi, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului, respectiv proba scrisă la matematică, pentru absolvenţii de profil real, şi proba scrisă la istorie, pentru absolvenţii de profil uman.
Miercuri urmează să se desfăşoare proba la alegere a profilului şi a specializării, iar ultima probă, respectiv proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi.
Examenul este organizat în 802 centre. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă.
În Bucureşti, peste 15.300 de candidaţi susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat.
BAC 2021. Afişarea rezultatelor
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie. Contestaţiile pot fi depuse sau transmise în aceeaşi zi, între orele 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Rezultatele finale vor fi făzute publice în data de 9 iulie. Afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi prenumelui candidatului, potrivit Ministerului Educaţiei.
Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până între orele 7:30 şi 8:30, pe baza buletinului.
BAC 2021. Reguli la examen, în pandemie
Potrivit Ministerului, în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri, iar în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă.
De asemenea, fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare, sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini, iar în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
„Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, a mai informat ministerul.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, a mai transmis Ministrul Educaţiei.
Ce subiecte au picat la matematică în 2020
Ce subiecte au picat la istorie în 2020
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36