- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bacalaureat 2010: Promovabilitate 67% înainte de contestaţii
Promovabilitatea la bacaluareat înainte de contestaţii este de 67,4%, cu 12,5% mai puţin decât anul trecut, iar rezultatele reflectă, "în sfârşit", toleranţă zero faţă de fraudă şi realitatea din sistem, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Bacalaureat 2010: Promovabilitate 67% înainte de contestaţii (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)
"Cred că aceste rezultate arată starea de fapt a învăţământului românesc. Examenul a fost organizat foarte serios în pofida problemelor cu care ne-am confruntat. Profesorii au arătat că sistemul se poate baza pe ei. M-ar îngrijora situaţia dacă foarte mulţi elevi ar promova examenul prin fraudă", a adăugat ministrul Educaţiei.
Funeriu a precizat că la nivel naţioal au fost 131 de note de 10.00, 14,74% dintre elevi au avut note între 9.00 şi 10.00, 28,3% între 8.00 şi 9.00, 30,8% între 7.00 şi 8.00, 25,7% între 6.00 şi 7.00, 20% între 5.00 şi 6.00, 24.000 de elevi au lipsit, iar 235 au fost eliminaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
În topul judeţelor cu cele mai bune medii sunt Suceava, Caraş-Severin cu aproximativ 87% grad de promovabilitate, Arad, Bihor, Hunedoara cu peste 85%, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate în Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa şi Braşov, cu între 45 şi 55%.
Cele mai multe note de zece la bacalaureat au fost înregistrate în judeţele Cluj, Dolj şi Iaşi.
Ministerul Educaţiei a adăugat că şi pentru 2011 se va pastra acelaşi sistem de organizare a bacalaureatului fiind desfiinţate probele orale care arată că acest tip de examen este, "în sfârşit" relevant.
"Dacă promovabilitatea este mai slabă decât în 209, aceasta cred că dovedeşte că avem un bacalaureat normal, relevant. Dacă vom avea baza legală pentru a încuraja performanţa, atunci am putea avea şi instrumentul pentru reglementarea situaţiei în unităţile de învăţământ unde promovabilitatea a fost zero", a mai spus Funeriu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.