- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BACALAUREAT 2011: Liceele din judeţele cu cea mai mare rată de promovabilitate, fără camere video
Liceele din judeţele Suceava şi Harghita, unde s-au înregistrat printre cele mai mari procente de promovabilitate la bacalaureat, nu au avut nicio cameră de supraveghere în sălile de examinare, din cauza lipsei fondurilor necesare.
BACALAUREAT 2011: Liceele din judeţele cu cea mai mare rată de promovabilitate, fără camere video (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)
Potrivit gandul.info, în niciuna din sălile de examinare sucevene nu au existat camere de supraveghere, situaţie remarcată de altfel şi de ştirileprotv.
"Nu am avut camere video în nici un centru. Măsura nu a fost luată de noi. Nu au fost asigurate fondurile necesare de la Consiliile Locale", a explicat pentru gândul inspectorul şcolar Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Oficialul a apreciat însă că notele mari nu au avut ca motiv lipsa supravegherii video. "Cineva tot trebuia să fie primul, asta nu înseamnă că e hoţ. Cred că profesorii noştri i-au supravegheat cum trebuie pe copii şi nu s-a copiat", a mai spus Hacman.
Potrivit acesteia, şi în Suceava procentul de promovabilitate a scăzut cu peste 20% faţă de anul trecut şi au existat "foarte puţini copii cu medii de 8 şi 9", faţă de anii trecuţi.
"Nu camera video este explicaţia pentru rezultatele dezastruoase de la Bac 2011. Avem colegii cu promovabilitate de 80-90%, cu medii absolut normale, dar şi grupuri şcolare cu 9% promovabilitate. A fost generaţia în care s-au acumulat acele SAM-uri (şcoli de arte şi meserii)", a mai susţinut Laura Hacman.
O situaţie similară a fost înregistrată şi în Harghita, unde niciuna dintre cele 205 săli de examinare nu a avut camere de supraveghere.
"În niciunul dintre centre nu am avut camere. Am avut 205 săli de examene, iar suma ar fi fost mult prea mare. Ne-am consultat cu asociaţiile profesionale, comitetele de părinţi şi profesori, şi am ajuns la concluzia că trebuie să organizăm un bacalaureat conform metodologiei. Am controlat, în fiecare zi, unităţile de examen", a declarat pentru gândul inspectorul şcolar general al judeţului Harghita, Ferencz Solomon Alpar.
Acesta a explicat rata mare de promovabilitate din Harghita, comparativ cu alte judeţe, prin faptul că elevii au fost pregătiţi riguros.
"Am făcut cea mai serioasă simulare din toată ţara, la toate disciplinele, şi am analizat şi mediatizat rezultatele. Nu suntem satisfăcuţi de rezultat, chiar dacă avem o medalie de argint de gât. Permiteţi-mi să nu fiu mândru", a mai spus Alpar.
În ceea ce priveşte situaţia de la Constanţa, camerele de supraveghere au fost instalate pe holuri, dar nu în toate liceele. În 15 dintre cele 26 de centre de examinare au existat însă camere video pe culoare şi în zona de acces, a declarat pentru gândul Gabriela Costea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
Pe de altă parte, în judeţul Brăila, situat pe locul cinci în topul promovabilităţii, cu 57% dintre liceeni care au trecut Bac-ul, în aproximativ 70% dintre centre au existat camere de supraveghere atât în şcoli, cât şi pe culoar, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Viorel Botea. Acesta a explicat rata mare de promovabilitate din judeţ (57%) prin faptul că aproximativ 10-12% dintre elevii care trebuiau să dea examenul anul acesta au rămas corigenţi.
"Este rezultatul unei selecţii corect făcute. Domnul Funeriu ne-a cerut să punem valorile pe o scară a lor", a explicat Botea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO