Seryl Talpalaru, directorul colegiului, spune că rezultatele de la bacalaureat nu ar trebui să mire pe nimeni, pentru că ele reflectă nivelul de pregătire al absolvenţilor de liceu.
Cât despre performanţele levilor de la „Emil Racoviţă”, Talpalaru spune că efortul părinţilor, colectivul de profesori, precum şi descurajarea permanentă a oricărei tentative de fraudă sunt motivele care au dus la rezultatele şcolare foarte bune ale colegiului.
„Lucrăm cu elevi ai căror părinţi sunt interesaţi să investească în educaţia lor, dar şi cu un colectiv de profesori dispus să dea ore suplimentare”, a declarat Seryl Talpalaru pentru Gândul.
La Colegiul „Emil Racoviţă”, elevii claselor a XII-a au trecut prin două simulări, una organizată de Inspectoratul Judeţean şi una de conducerea liceului, exerciţii menite să-i pregătească pentru examenul de maturitate.
„Nu poţi educa un copil dacă îi permiţi să fraudeze”, spune directorul ieşean. El consideră că elevii săi s-au descurcat atât de bine pentru că nu s-au bazat pe copiat, fiind obişnuiţi cu supravegherea riguroasă pe care liceul o practică de mulţi ani. Prin urmare, au fost nevoiţi să înveţe.