- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.07.2013, 22:09)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BACALAUREAT 2013: Peste 160.000 de absolvenţi au susţinut proba obligatorie a profilului. 112 candidaţi, eliminaţi din examen miercuri
Încercarea de a copia la BACALAUREAT a dus miercuri la eliminarea altor 112 de candidaţi, care susţineau proba obligatorie a profilului, în condiţiile în care o anchetă este în desfăşurare privind tentativa de fraudă la Liceul "Dimitrei Bolintineanu" din Capitală.
Urmărește
300 afișări
BACALAUREAT 2013: Peste 160.499 de absolvenţi au susţinut proba obligatorie a profilului. 112 candidaţi, eliminaţi din examen miercuri (Imagine: Haaz Sandor-Mediafax Foto)
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), la proba obligatorie a profilului au participat 160.499 de absolvenţi de clasa a XII-a. Din totalul celor prezenţi, 112 au fost eliminaţi pentru că au copiat sau deţineau asupra lor telefoane mobile sau materiale interzise pe durata examenului.
SUBIECTELE au fost distribuite elevilor la ora 9.00, conform procedurilor stabilite de MEN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Totodată, Ministerul Educaţiei Naţionale a precizat că subiectele la proba obligatorie a profilului au fost transmise, în cele 583 de centre de examinare, în condiţii de maximă securitate. În plus, MEN a dat asigurări că "nu a existat nici un fel de breşă în procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS)".
În 30 de centre de examinare au fost utilizate subiectele de rezervă, întrucât elevii au întârziat la examen din motive obiective, independente de voinţa lor. Pentru aceştia, proba a început la ora 13.30.
Examenul de bacalaureat se încheie vineri, cu proba la alegere a profilului şi specializării, la care au fost înscrişi 165.373 de candidaţi.
Probele scrise din sesiunea iunie - iulie 2013 a examenului de bacalureat au început luni, cu proba la limba şi literatura română.
În aceeaşi zi, Parchetul Tribunalului Bucureşti anunţa că a fost începută urmărirea penală "in rem" pentru fapte de corupţie privind proba scrisă la limba română de la bacalaureat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, fiind făcute percheziţii la unitatea de învăţământ cu sprijinul SRI, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei Capitalei. În timpul percheziţiilor, s-au găsit sume de bani în sălile de examen, inclusiv asupra unor profesori.
Elevii au fost percheziţionaţi de anchetatori la ieşirea din sală, la mulţi dintre aceştia fiind găsite fiţuici, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat.
Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, demisă luni din funcţie, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, marţi, de Tribunalul Bucureşti, fiind acuzată de trafic de influenţă în scopul fraudării examenului de bacalaureat.
Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul "Bolintineanu" au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă, "copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile", la proba de limba şi literatura română, a anunţat marţi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Totodată, din cei 154.586 de candidaţi care s-au prezentat luni la proba scrisă de limba şi literatura română a bacalureatului, 93 de elevi au fost scoşi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Constanţa (21), Bucureşti (19) şi Dolj (şapte).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe