- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.06.2017, 07:25)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BACALAUREAT 2017 Elevii de clasa a XII-a susţin vineri evaluarea competenţelor digitale
Elevii de clasa a XII-a susţin, vineri, 9 iunie, evaluarea competenţelor digitale, după evaluarea orală a competenţelor la limba română. Probele scrise, care sunt şi cele mai importante, vor începe pe 26 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie.
Urmărește
1954 afișări
BACALAUREAT 2017 Elevii de clasa a XII-a susţin vineri evaluarea competenţelor digitale
Potrivit calendatului făcut de Ministerul Educaţiei, elevii, care au finalizat clasa a XII-a, vor susţine, în perioada 9-13 iunie, evaluarea competenţelor digitale, urmată, în perioada 14-16 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Marţi, bacalaureatul a debutat cu proba orală la limba şi literatura română. La aceste probe, candidaţii nu primesc note, ci calificative. Cel mai slab calificativ este cel de "utilizator începător", urmat de "utilizator mediu", "utilizator avansat" şi "utilizator experimentat".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Cele mai importante probe ale examenului de bacalaureat sunt însă cele scrise. Pe 26 iunie, absolvenţii de liceu dau examenul scris la română, urmat, pe 28 iunie, de proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 30 iunie.
Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.
Tot vineri, 9 iunie, peste 200 de absolvenţi de liceu susţin proba scrisă la alegere, în funcţie de profil sau de specializare, în sesiunea specială a bacalaureatului, fiind vorba despre elevi care fac parte din loturi sportive, olimpice sau au fost acceptaţi la universităţi din străinătate. Dintre aceştia, 144 participă la competiţii sportive internaţionale, 46 se vor duce la olimpiadele internaţionale de chimie sau matematică, iar 33 de absolvenţi de liceu vor avea admiterea la universităţi din afara ţării, după ce au fost acceptaţi într-o etapă preliminară.
Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidaţii care sunt prinşi fraudând această evaluare nu vor mai avea dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni. Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.
Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil