BACALAUREAT 2018 | Elev: Nu m-am pregătit mult. Am învăţat totul într-o zi

Absolvenţii de liceu care au susţinut, joi, ultima probă la examenul de bacalaureat, proba la alegere, spun că testele nu au fost complicate, iar până vor fi cunoaşte rezultatele vor să se distreze. Notele de la examenul de bacalaureat vor fi afişate pe 4 iulie.

Urmărește
1555 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2018 | Elev: Nu m-am pregătit mult. Am învăţat totul într-o zi

BACALAUREAT 2018 | Elev: Nu m-am pregătit mult. Am învăţat totul într-o zi

Elevii de la profilul real au scris examenul la una dintre disciplinele: Biologie, Fizică, Chimie sau Informatică, iar candidaţii de la profilul umanist au scris ultima probă de Bacalaureat la una dintre următoarele discipline: Geografie, Filosofie, Logică, Sociologie sau Economie.

Absolvenţii de la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din Bucureşti au păreri împărţite privind dificultatea testului. Dacă unii spun că anumite cerinţe au fost complicate, alţii susţin că au fost uşoare şi se aşteaptă la note mari. Elevii spun că acum, că au terminat cu examenele, urmează o perioadă în care se vor distra.

„Am scris 5 pagini, la filosofie. (...) Nu m-am pregătit mult, sincer într-o zi am învăţat tot. (...) Sper să am de la 9 în sus. (...) Acum vreau să dau drumul la distracţie”, a spus, pentru MEDIAFAX, un elev.

„Am avut la logică, a fost simplu. M-am speriat tare pentru că ne-au dat foile de examen cu o oră mai târziu, timp în care am adormit şi când m-am trezit nu înţelegeam ce se întâmplă. (...) Sigur iau 10. M-am pregătit, am făcut o lună meditaţii. Cred că voi lua 10 la toate (...) Vreau mai departe să merg în Anglia să studiez muzica, acum însă merg în Vamă cu prietenii ca să mă relaxez”, a spus o elevă.

„Nu a fost uşor însă cred că iau un 6, la matematică şi la română sper că voi lua 8. (...) Nu am învăţat mult pentru examene, cred că o lună, pentru că frecventam şi secţia de modă şi eram ocupată acolo. (...) Până nu aflu notele nu ies din casă, după însă mă voi distra”, precizează o elevă.

„A fost foarte bine, chiar şi interesant pot spune. (...) M-am descurcat bine, sper să iau 8,80. Nu am emoţii pentru rezultate pentru că ştiu ce am făcut”, a spus un elev.

Părinţii şi apropiaţii elevilor au venit să-i susţină şi i-au aşteptat, cu emoţii, în faţa liceului.

„Am venit să-mi susţin nepoata, are examen la biologie. (...) Ea se temea înainte să intre în sală, însă va scrie bine”, a spus bunicul unei eleve.

„Îmi aştept băiatul. Are examen la fizică însă cred că va scrie bine, pentru că îi place fizica. (...) Am emoţii, însă mai puţine decât la examenele trecute”, a spus mama unui elev.

Profesorul de geografie de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, Bogdan Petre, susţine că testul a fost mai uşor în comparaţie cu cel de anul trecut.

„În comparaţie cu anul trecut, la o prima vedere, testul pare a avea un grad puţin mai redus de dificultate, ceva mai uşor. De fiecare dată, testele încearcă să aibă o parte cât mai practică, nu sunt subiecte de toceală, sunt practice. Subiectele sunt structurate frumos, pe baza unei hărţi mute, atât la subiectele despre Europa, cât şi despre România. (...) Subiectul I a fost uşor, trebuia de identificat anumite ţări din Europa, erau şi ţări vecine, elevii nu aveau cum să greşească”, a declarat, pentru MEDIAFAX, profesorul de geografie Bogdan Petre.

Afişarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00-16:00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2018 vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici