- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.09.2011, 17:53)
- Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Cum s-a modificat promovabilitatea după contestaţii
Promovabilitatea la bacalaureat, sesiunea de toamnă, din Capitală, a crescut după soluţionarea contestaţiilor cu 1,51%, ajungând la 19,33%, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar, profesor Cristian Alexandrescu.
Urmărește
520 afișări
BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Cum s-a modificat promovabilitatea după contestaţii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
► Bihor: Promovabilitatea a crescut cu 0,63,ajungând la 22,94 la sută
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Dorel Luca, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după rezolvarea contestaţiilor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea s-a modificat de la 22,31 la sută la 22,94 la sută.
"Procentul de promovabilitate intră în marja de la nivel naţional. Eu m-aş fi aşteptat să fie mult mai mare, având în vedere că cei care au dat examenul în a doua sesiune aveau mai bine de o lună să se pregătească la doar una sau două materii. Subiectele nu au fost nici mai grele, nici mai uşoare", a spus Luca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
► Bistriţa: Promovabilitatea a crescut de la 17,41% la 18,3%
"În total, au luat bacalaureatul în sesiunea de toamnă 258 de elevi, cu 13 mai mulţi faţă de perioada dinainte de constestaţii. Promovabilitatea la examenul de bacalaureat 2011 în judeţul Bistriţa-Năsăud în sesiunea de toamnă este astfel 18,3 la sută", se arată în comunicatul trimis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Un număr de 251 de candidaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au contestat notele obţinute la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cei mai mulţi solicitând recorectarea lucrărilor la Limba şi literatura română.
► Bucureşti: Promovabilitatea a crescut cu 1,51%, ajungând la 19,33%
"La bacalaureat au fost depuse aproape 4.000 de contestaţii, dintre care 1.200 au avut nota modificată, câte cinci sute în plus şi în minus şi 200 de cazuri speciale", a spus profesorul Cristian Alexandrescu.
Inspectorul general şcolar al Capitalei a adăugat că după a doua sesiune promovabilitatea a fost sub 18%.
Promovabilitatea la bacalaureat în Bucureşti, în sesiunea din vară, a fost de 43,8%, crescând cu 1,77% după rezolvarea contestaţiilor.
► Harghita: Promovabilitatea a crescut de la 12,2% la 12,98%
Contestaţiile depuse de elevii harghiteni au fost soluţionate în Bistriţa-Năsăud.
Inspectorii şcolari harghiteni au spus că rezultatele obţinute de elevi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2011 sunt cele mai slabe din istoria acestui examen naţional derulat în judeţ de-a lungul timpului.
► Mureş: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu 0,75 la sută
Inspectorul şcolar adjunct al judeţului Mureş, Viorel Socol, a declarat că din cele 494 de contestaţii înregistrate după afişarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 183 au fost admise, restul de 311 fiind respinse.
"În urma acestor rezultate, promovabilitatea la această sesiune a examenului de bacalaureat a crescut cu 0,75 la sută raportat la cei 2.527 de elevi prezenţi în concurs, ajungând la 25,60 la sută, adică 647 de elevi admişi", a spus Socol.
► Prahova: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut de la 15,95% la 16%
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Prahova, Gheorghe Borovină, 19 candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat în a doua sesiune în liceele din Prahova au promovat în urma contestaţiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La nivelul întregului judeţ au fost depuse 695 de contestaţii, cele mai multe la matematică, iar în urma recorectării, care a avut loc la Piteşti, 23 de lucrări care iniţial primiseră note sub cinci au primit note peste cinci, însă doar 19 candidaţi au promovat examenul.
► Sibiu: Promovabilitatea a crescut cu 0,64%
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Constantin Gorun, din totalul de 223 de contestaţii depuse în judeţul Sibiu, 24 au fost rezolvate favorabil pentru elevi, notele fiind majorate, însă doar în 15 cazuri acest lucru a însemnat promovarea examenului.
"Am avut 223 de contrestaţii. Un număr de 24 de note au fost majorate, dar multe dintre ele au fost majorate până la nota cinci. Un număr de 38 de note au fost micşorate", a declarat corespondentului MEDIAFAX Constantin Gorun.
► Timiş: Promovabilitatea a crescut de la 14,5 la sută la 15,2 la sută
Halasz Ferenc a declarat că, miercuri, au fost afişate rezultatele finale la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, iar după recorectarea a 753 de lucrări contestate promovabilitatea a crescut în Timiş de la 14,5 la sută la 15,2 la sută.
El a precizat că din cele 753 de lucrări recorectate 92 au primit note mai mari, 83 au primit note scăzute, iar 578 au rămas cu note identice.
► Vaslui: Promovabilitatea este de 31,17 la sută, în creştere cu 16 sutimi după soluţionarea contestaţiilor
Profesorii corectori ai unor teze la matematică şi biologie de la examenul de bacalaureat din această toamnă riscă excluderea din comisiile de evaluare pe următorii cinci ani, după ce, în urma recorectării tezelor, notele iniţiale au crescut sau au scăzut cu peste 1,5 puncte, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ca exemplu este un candidat care, deşi iniţial a primit nota 5,40, după reevaluarea tezei în urma contestaţiei depuse de el, nota finală a fost de 3,20, fiind astfel declarat "respins".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe